EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 18 de març de 2021

Caminada a la Masia Blanca

Benvinguts al bloc, avui dimecres el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, hem compartit la caminada saludable prevista en la programació de març, vint-i-dues persones anant a la Masia Blanca. Una masia com podreu veure en alguna fotografia molt preciosa, i amb una construcció ben singular que fa que sigui per l’entorn que l’envolta un xic cridanera, que trenca els estereotips als quals estem acostumats i encara que no podem veure-la per dintre, hom es conformi a gaudir-la des de l’exterior.

He intentat trobar informació per internet per saber-ne els orígens o a què és deu el fet de la seva peculiar construcció, però la veritat és que no ho aconsegueixo, si alguna persona que llegeix aquest comentari en sap quelcom l’hi agrairé molt que m’ho faci arribar per correu, o pel mitjà que li sigui més adient.

Alguna referència hi ha d’haver estat regentada per un grup religiós Budista, i sembla que fins i tot hi havia hagut uns retirs espirituals.

De la caminada poca cosa en diré pel fet que l’acostumem a fer com dues o tres vegades per any, i encara que no és de les més atractives per la caminada, sí que és entretinguda i agradable de fer pel contingut i la varietat de coses que ens ofereix, com podreu constatar amb les fotografies. Avui també com vaig fent últimament, l’he renovat fent la tornada per una altra banda i així allargar-la una mica, ja que amb el pas del temps sense adonar-nos anem allargant els itineraris, per dues raons que són fàcils d’entendre, la primera: Penso que és deu al fet de gaudir d’un estat de forma físic força adequat per l’activitat que fem habitualment. I la segona que l’anar més de pressa del que anàvem els primers anys els temps també s’escorcen i ens dóna per fer quelcom més. De vegades ja he comentat que disposem de tres nivells, el que jo esmento és el de les caminades llargues.

Amb tot si us desperta un interès per conèixer el lloc i fer-ho com nosaltres ho hem dut a terme en aquesta ocasió podeu seguir l’enllaç que hi deixo de Wikiloc, que el company Mario ha gravat molt explícitament amb els seus corresponents Waypoints, pel que ajuda a orientar-se  o si més no saber la seva ubicació concreta.

L’enllaç és: Cap S.F.-A la Masia Blanca

És una caminada molt propera a la ciutat, planera, és a dir fàcil d’executar, i molt adient per compartir amb família i si hi ha menuts pel bestiar que es pot visitar els acostuma a agradar molt.

Tot plegat sense obviar que mentre caminem per la natura aporten un coeficient important de benestar al cos que reverteix com és evident en preservar la salut, física i mental que la natura ens ho dóna sense demanar res a canvi, bé una cosa sí, respectar-la. Avui per exemple hem gaudit entre altres coses d’unes orquídies fantàstiques, ens han deixat embadalits, han estat l’alegria de la caminada, ha sigut un goig de veure-les i admirar-les.

Acabo el comentari de la caminada per avui, com podeu comprovar hi ha tantes coses per gaudir que no acabaria mai de comentar-les,

Encara que també hi deixo un enllaç per si desitgeu saber respecta a l’Emú, un ocell dels més grans que existeixen semblant a l’Estruç, i que tan sols diré que un temps enrere n’hi havia dos, avui tan sols n’hem vist un no sé si l’altre sa mort...? Algun dia ho esbrinaré. Enllaç: Emú comú

EL RIU CARDENER AQUEST MATÍ

SORTIDA PEL PASSEIG DEL RIU

LA SEU EXPECTANT

JA SOM A LA ZONA DEL CONGOST

FENT VIA PER ANAR AL CAMÍ DEL SUANYA

AMB UN DIA RADIANT 

FENT EL CAMÍ AGRÍCOLA DEL SUANYA

LA COMPANYA MONTSE RIBALTA EN PRIMER PLA

ARA FEM VIA PER LA PISTA QUE MENA AL BARRI DEL SOL I AIRE

GAUDIM DEL MASSÍS DE MONTSERRAT

FEM CORRIOLS MOLT AMABLES

L'ORQUÍDIA EN EL SEU HABITAT NATURAL - N'HEM VIST VARIES

ACOMPANYATS D'UN PAISATGE FANTÀSTIC

ENS QUEDEM ABANS D'ARRIBAR A LA MASÍA...

...PER FER UN MOS I GAUDIR DEL PLA BEN UFANÓS

ALGUNES PEDRES FAN DE SEIENT

UN PRIMER PLA DE LA SINGULAR MASÍA

TAMBÉ VEIEM LA MUNTANYA DE MONTSERRAT 

PREPARANT LA FOTOGRAFIA DE GRUP AMB LA MASIA AL FONS

VINT-I-DUES PERSONES HEM COMPARTIT LA CAMINADA

VISTA  AMPLIADA

DISPOSATS A TORNAR A EMPRENDRE LA CAMINADA

CAMINANT PEL TORRENT DE LA MASIA

L'ENTRADA PRINCIPAL A LA MASIA

PEL CAMÍ AGRÍCOLA AMB LA TORRE LLUVIÀ A L'ESQUERRE

ENS DESVIEM UN XIC DEL CAMI PER ANAR...

...A VEURE AQUEST  ASE QUE JA ENS CONEIX

TAMBÉ VEIEM AQUEST EMÚ -TEMPS ENRERE N'HI HAVIA DOS

GALLS I GALLINES DE DIFERENTS ESPÈCIES

EL PETIT ZOO

UNA VISTA GENERAL DEL LLOC MOLT  BEN CUIDAT

UNA ALTRA IMATGE DE L'EMÚ

UNA ALTRA PERSPECTIVA

VIGILANT LA BASSA QUE HI HA AL COSTAT - ÉS UN RAVAL DE CASES

LA BASA I AL FONS EL MAS

TORNANT A ANAR AL CAMÍ QUE HEM DEIXAT PER SEGUIR...

...LA CAMINADA, QUE HO HEM FET PASSANT PER AQUEST...

...PONT - EL JOSEP EN PRIMER TERME

ARA EL COMPANY TONI GUILLEN FENT EL PONT

PER SOTA HI HA LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PELS PLANS DE LA TORRE LLUVIÀ...

...ENS DIRIGIM A LA ZONA DEL CONGOST

PEL LATERAL DEL CAMÍ VELL DE RAJADELL

LA CAMINADA VA ARRIBANT A LA SEVA FI

UNA MATINAL QUE HEM GAUDIT DE PRIMAVERA TOTAL, AMB AQUEST BÉ DE LA NATURA

AQUEST ÉS EL PERFIL DE LA CAMINADA SALUDABLE QUE HEM DUT A TERME


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada