EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 3 de gener de 2020

Serralades de les Bruixes i els Morts


Us desitjo molt bon any seguidors. Els caminadors del  grup de caminades dels divendres anomenat “Walk Friday”, els que aquest divendres primer de l’any han disposat de temps, i els ha vingut de gust hem gaudit i compartit la primera caminada anant entre altres coses a visitar el serrat de Les Bruixes, i el serrat dels Morts. Els dos comparteixen un seguit de tombes que en alguna altra ocasió ja n’he deixat constància pel fet que no és pas la primera vegada que visitem el serrat dels Morts, tot i que en aquesta ocasió ho hem fet des dels plans de la Sala de Sallent, recorrent una part de la séquia, per  atansar-nos a les serralades esmentades, cosa poc habitual, ja que el costum és fer-ho des de Santpedor. Això ha comportat doncs que ho hem fet per uns trams desconeguts, encara que més endavant hàgim coincidit per pistes, corriols o llocs que algun cop ja hem fet.
El guiatge avui ha anat a càrrec de la Mercè Soldevila, amb la complicitat de la Sebastiana Fernández, amb el suport tecnològic del Joan Canyadell, que ha estat pendent de la traça que hem anat seguint per dur a terme la caminada. Gràcies a totes les disset persones que aquest divendres, amb un dia dels més freds que fins ara ens ha portat l’hivern sense obviar que tot just el comencem, però molt agradable per fer via amb un entorn tan amable, amb els seus elements com han estat: La Séquia, el Torrent de La Sala, el Mas Martorell, les dues serralades, el riu d’Or, la Masia Torrebruna, Cal Llucà, Can Coll, el Roure gros amb un perímetre de dos, o més metres:  El roure Gros (o Gran) quercus pubescens és un arbre centenari que té una soca amb un diàmetre superior als dos metres. Del roure en surten tres branques; una encara roman ben viva i verda, les altres dues les va seccionar un llamp i són mortes.
Text estret del llibre: “Les pedres de la Séquia”. Un recorregut pel seu paisatge. Adrià Cases.
De tot en podeu trobar informació en diferents webs per internet, encara que personalment la que trobo molt adient en el sentit informatiu concretament sobre les tombes, necròpolis de les dues serralades visitades és aquesta web: El Serrat dels Morts
Per la seva coincidència imagino que les dades són valides pels dos punts en concret, encara que hi hagi una distància entre elles en ser en diferents serralades...??
Acabo aquesta entrada amb les fotografies que el Mario ha anat fent durant la caminada, també algunes del Joan Canyadell. Espero que us esperonin i us desperti la curiositat d’anar a fer la caminada, per gaudir de totes les coses que de ben segur me’n deixo, no dubto gens que serà del vostre grat.
La traça de la caminada gravada a Wikiloc es: Serrat de les Bruixes i serrat dels morts
SALUT I CAMINADES

IMATGE DE LA CAMINADA

 ENCARA ES FOSC HI HA BOIRA

ENS TROBEM A DAVANT DEL ROURE GRAN DE LA SÉQUIA

EL PLAFÓ INFORMATIU DEL RECORREGUT I MÉS...

LA SÉQUIA I EL ROURE

UN ALTRE PERSPECTIVA

NO ENS PODEM PERDRE  HI HA MOLTA INFORMACIÓ DEL LLOC

IMPRESSIONANT EL ROURE

TOMBES DE LA NECRÒPOLI DEL SERRAT DE LES BRUIXES


RECORDANT ELS AVANTPASSATS

EL MAS MARTORELL - ARA CASA DE COLÒNIES

EL SERRAT DELS MORTS - NECRÒPOLI

LES TOMBES AMB LA MATEIXA...

ESTRUCTURA QUE....

LES DEL SERRAT DE LES BRUIXESLA BASSA DELS SENGLARS

AMB LA GLAÇADA...

..EL PARATGE ÉS  FANTÀSTIC - LLÀSTIMA DE LA BOIRA

HEM RECUPERAT FORCES I S'HAN FET...

.. LES FOTOGRAFIES DE RECORD

A MESURA QUE AVANÇA EL DIA LA BOIRA  VA MINVANT

FENT EL RETORN TORNEM A GAUDIR DE LA  JOIA....

... DE LA SÉQUIA..

...SEMPRE AGRADABLE EL SEU ENTORN

SIGUI L'ÈPOCA DE L'ANY QUE SIGUI

ELS CORRIOLS TAMPOC QUEDEN ENRERE

UNA MATINAL PER RECORDAR


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada