EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 18 de gener de 2020

Balmes del Solà i Soteres- El Bruc


Una setmana més que estem a punt de cloure, i pel que fa a caminades el grup del “Walk Friday”, per aquesta ocasió tretze dels membres que hem disposat de temps per poder-ho compartir, hem anat al Coll del Bruc, per dur a terme una caminada que ens despertava curiositat.
De Manresa ens hem desplaçat fins al Coll per la carretera antiga NII, que hem trobat una esplanada a on deixar els cotxes i des del qual hem iniciat la caminada amb l’ajut d’una traça, que el nostre guia en Joan Canyadell, i altres persones disposaven per poder fer realitat i gaudir de l’itinerari previst. També al terraplè hi ha uns senyals de situació i orientació del lloc concret, encara que força deteriorada i que no ajuda massa per l’inici de la caminada, de la manera que nosaltres l’hem volgut fer.
Tan sols començar la caminada ens trobem amb la primera font de la ruta de les fonts de Castellolí, com podreu observar en les fotografies que s’ha fet durant la caminada.
Seguint fent via el segon objectiu ha estat la Bauma de Can Solà, una vegada hem visitat i gaudit d’aquest lloc tan fantàstic, amb tot el seu entorn que ens ha deixat bocabadats, havent viscut unes experiències amb la sortida del sol i els camins que hem deixat enrere, continuem per anar a trobar el pont que per sobre hi passa l’autopista A-2, i fer la pujada que ens mena a Sant Miquel de Vilaclara, tot i que en algun moment ens hem perdut, però vorejant uns camps hem reconduït el trac i hem arribat al lloc desitjat. Que també ens ha fet ballar la barretina perquè ho teníem a l’abast, però el camí per accedir-hi se’ns ha fet difícil d’esbrinar-lo, amb perseverança ho hem aconseguit, en aquest indret amb el nucli de cases enrunades, més l’afegit de l’ermita que hem pogut veure i fins i tot entrar a dintre com veureu amb les imatges, no cal dir que amb una satisfacció immensa per poder-ho gaudir, ha estat el lloc escollit per fer l’esmorzar.
Sempre amb l’entorn del bosc, amb els corriols i camins que  van portant al destí, amb els cants d’ocells, el vent de vegades força accentuat que en certs moments ens ha obsequiat el dia d’avui, amb un sol radiant de primavera, i una temperatura molt agradable, cosa que de bon matí no semblava, pel fet que hem sortit de Manresa amb molta boira i humitat, han estat factors que han afavorit al fet que la caminada hagi estat més que satisfactòria. Sense avançar encara el resultat, ja que la caminada un volt hem descansat l’hem continuat per anar a visitar la Font del Ferro, una font de mina, que també hi deixo unes imatges, amb una taula tota singular. L’entrada està guardada per una porta de reixa amb cadenat com podreu observar. Satisfeta la curiositat de la font i el seu entorn, anem fent via per assolir el nou objectiu que en aquesta ocasió és una altra balma la coneguda pel nom de Can Soteres, és més petita que l’anterior, però no per això menys interessant i digna de visitar, vosaltres mateixos podreu decidir per les fotografies que hi podreu gaudir si és el vostre desig, que dit de pas espero que així sigui. Que el bloc sigui quelcom de positiu per despertar si pot ser el vostre interès o curiositat i per tant us encoratgi al fet que algun dia si disposeu de temps i sou amants de la natura, fer-la com nosaltres i probablement tantes altres persones ja l’han gaudit.
Deixo dos enllaços de Wikiloc per seguir la caminada, el que ha gravat el J.Canyadell: Balmes de Can solà i can soteras
També el que hem seguit de l’usuari de Wikiloc, Josep Maria Fitó: Balmes de Can Solà i Soteres
que aprofito l’avinentesa per donar-li les gràcies per la seva bona feina i compartir-la, ja que és la traça que hem seguit i ens ha estat molt útil per assolir els nostres objectius i gaudir-los com teníem previst, sense la seva compartició, segur que no hauria estat tan fàcil.
Fent via pels camins hem trobat aquesta planta anomenada Gatosa, que ens ha agradat molt, i també la desitgem compartir amb vosaltres, que a banda de deixar-hi la fotografia i afegeixo un enllaç, per si voleu ampliar coneixements sobre la mateixa: La Gatosa

ENGEGUEM LA CAMINADA

AIXÍ ESTÀ EL CEL  A PRIMERA HORA

SORTIDA DEL SOL

UNA IMATGE MOLT ARTÍSTICA - PRECIOSA

LA FONT DE...

...CAN SOTERES

EL  SOL NAIXENT I LA MUNTANYA MÀGICA

ARRIBADA A LA BALMA DEL SOLÀ

ÉS IMMENSA - S'HA DE VEURE PER CREURE

AMB UN ENTORN FANTÀSTIC

VISTA GENERAL DE LA BALMA

LA FONT NATURAL QUE RAJA

SATISFENT LA CURIOSITAT IMPACTANT!

L'EXTERIOR DE LA BALMA AMB UN CEL  BEN BONIC

ENTRADA AL COSTAT DE LA FONT TOT I QUE ÉS POC PROFUNDA

PER CORRIOLS MOLT AGRADABLES ANEM A LA PISTA

FENT EL PONT DE L'AUTOPISTA A-2

EL NUCLI  DE SANT MIQUEL DE VILACLARA

OBSERVANT UNA DE LES TINES QUE HI HA

FAÇANA ENRUNADA D'UNA DE LES DIVERSES CONSTRUCCIONS QUE PODEM GAUDIR

L'ABSIS DE L'ERMITA A L'EXTERIOR

TINA A L'INTERIOR DE L'ERMITA

L'ABSIS A L'INTERIOR - OBSERVEU LA CERÀMICA DE LA TINA 

DOS DETALLS A L'EXTERIOR DE L'ERMITA

ALTRES CONSTRUCCIONS ENRUNADES

DECIDIM ESMORZAR I RECUPERAR FORCES-L'ENTORN CONVIDA

LES FOTOGRAFIES DE RECORDSEGUIM FENT VIA AMB PRECIOSOS CORRIOLS AMB VEGETACIÓ ESPLENDOROSA

UNA VISTA DE CAN SOTERES

PAREM PER OBSERVAR I GAUDIR DE LA NATURA QUE ENS OFEREIX AQUESTES JOIES COM AQUEST PONT DE PEDRA PENJAT

ENS TROBEM A LA FONT DEL FERRO

PLAFÓ INFORMATIU - ACCÉS A L'INTERIOR TANCAT

INTERIOR DE LA FONT MINA D'AIGUA

UNA BONA TAULA PER FER-HI EL QUE HOM VULGUI-MOLT ADIENT A L'ENTORN

NO OBLIDEM QUE ESTEM AL PARC NATURAL DE MONTSERRAT

ARRIBADA A LA BALMA DE CAN SOTERES

DETALL DE LA  MAGNÍFICA ESTALAGMITA

TAMBÉ PODEM VEURE PETITES ESTALACTITES

NO ÉS TAN GRAN COM LA DEL SOLÀ PERÒ NO PER AIXÒ MENYS INTERESSANT

SÓN JOIES NATURALS QUE EMBADALEIXEN I DESPERTEN VALORS 

A MÉS DE FER SALUT FAN QUE HOM GAUDEIXI DE LA VIDA

CARES DE FELICITAT EN PODER GAUDIR D'AQUEST ENTORN

SEGUR QUE NO SERÀ L'ÚLTIMA VEGADA QUE HO VISITEM

CAN SOTERES DE MÉS A PROP I DES D'UNA ALTRE PERSPECTIVA...

...UNA MOLT GRAN MASIA  

LA MUNTANYA DE MONTSERRAT SEMPRE  ENCISADORA

LES PISTES AMABLES QUE HEM TRANSITAT  AMB LA VEGETACIÓ  ESPLÈNDIDA 
S'ACOSTA EL FINAL DE LA MATINAL PERÒ AMB SATISFACCIÓ D'HAVER ASSOLIT ELS OBJECTIUSMIREU LA MUNTANYA  PRECIOSA - DEL TERRA NO EN DIC RES L'INCIVISME ÉS PRESENT ARREU - ENCARA FALTA MOLTA EDUCACIÓ I SENSIBILITZACIÓ PER RESPECTAR LA NATURA.... UNA PENA!
SALUT I CAMINADES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada