EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 24 de gener de 2020

Rauric i Tuixent


Aquesta setmana ha estat molt accidentada climatològicament parlant, encara que per les nostres contrades la borrasca anomenada Gloria, no ha fet massa estralls, pel que podem dir que som uns afortunats, tot i les incidències que hi ha estat presents, pel que fa a les caminades, dilluns ens va permetre fer-la normal i avui divendres amb el grup de les caminades “Walk Friday”, hem pogut tornar a gaudir del que ens agrada. De fet ens hem repartit en dos petits grups de nou persones, tant uns com els altres, el que ens hem quedat per aquí, hem anat a visitar la Font del Rauric, que ja es preveia que seria un dia molt indicat per poder-la gaudir amb el saltant d’aigua que la caracteritza. Per les imatges que hi deixo ho confirmareu.
Per l’altra banda els més valents que dic jo, s’han desplaçat a Tuixent, per gaudir d’una caminada amb raquetes a la neu. Aquesta setmana n’ha caigut segons algunes fonts informatives, més de seixanta centímetres pel que imagino que per les persones amants d’aquesta modalitat, ha de ser molt atractiu poder-ho practicar i gaudir-ho, ja que en aquest cas les circumstàncies són les adequades.
Tan sols dir que la caminada  a Sant Salvador de Vallformosa, o urbanització de Can Servitge al terme municipal de Rajadell, l’hem dut a terme amb molta pista asfaltada i el tram que no ho està, sincerament l’hem trobat amb molt bones condicions, tot i la boira baixa (que també té el seu encant), val a dir que la matinal ha estat un èxit. Hem sortit de la zona del Congost, per anar al bosc del Suanya, a on hem vist la riera de Rajadell amb un cabal prou important, hem seguit caminant i quant hem arribat al torrent de l’’Infern, també ens ha donat pistes del que en arribar a la font del Rauric podríem constatar, un cabal no massa habitual d’aigua, i per tant gaudir d’una visió de tot l’entorn poc habitual. De fet durant la caminada i en diversos moments com ja he dit, el torrent de l’Infern ens va acompanyant, tant visualment com amb la remor de la intensitat del cabal d’aigua.
Tot això afegim el tram de la urbanització amb el seu bosc, un esquirol que ha travessat la pista que mena a Castellfollit, les tines que hi ha a Can Servitge, i a la casa de Les Tines que s’hi passa per davant, amb la bassa inclosa, en fi... Hem caminat unes quatre hores poc més o menys, hem fet divuit quilòmetres i mig, amb un ritme força alegre per cremar unes quantes calories i a més de gaudir de la natura hem col·laborat en la nostra salut corporal, mental, que ens dóna el ben estar i la qualitat de vida que fins avui gaudim i desitgem preservar.
Enllaç de la caminada a Wikiloc: Manresa-Font del Rauiric lineal
Com sempre felicitar els valents que han fet raquetes a Tuixent, desitjant que ho hagin gaudit moltíssim, i amb el cartell de la caminada del terme que diumenge es farà des de Sant Fruitós per si algú us animeu a fer-la, acabo el comentari d’aquesta setmana atípica, que encara que els tècnics ens diuen que cada vegada serà més freqüent viure aquestes anomalies, per l’evident canvi climàtic, el  desig no és altre que no ho hàgim de viure gaire repetidament, i que governants i no governants perquè nosaltres també i podem fer quelcom de la nostra part, el canvi el minimitzem al màxim i siguem conscients de fer tot el que calgui per  preservar la font de vida que ens ofereix la natura.
Dos enllaços per ampliar coneixements de la urbanització, la seva ubicació i pertinença municipal, un xic de la seva història:
Moltes gràcies per la visita al bloc. Bon cap de setmana a tothom!
LA RIERA DE RAJADELL AL BOSC DEL SUANYA

LA RIERA A L'ALTRE COSTAT DEL PONT

FENT VIA PER L'ASFALTAT I AMB BOIRA

ARRIBEM AL PONT DEL TORRENT DE L'INFERN

OBSERVEM ELS DESPERFECTES I SEGUIM FENT VIA

AQUEST ÉS EL CABAL DEL TORRENT DE L'INFERN

SOM A CAN SERVITGE

A DARRERE HI HA LES TINES

UNS QUILÒMETRES MÉS HI HA LA CASA DE LES TINES

CAMINANT PER LA PISTA QUE MENA A CASTELLFOLLIT

ARA FENT  ELS CORRIOLS

JA HEM ARRIBAT A LA FONT

QUINA PRECIOSITAT !

AVUI HA ESTAT EL DIA PERFECTA PER GAUDIR-LA

UN RECORD FANTÀSTIC - EL MARIO I JO MATEIX

LA DOLORS I LA CARME

EL JOSEP MOLT SATISFET

EL PERE ISMAEL TAMBÉ L'HA GAUDIT

EL XAVIER CABOT TAMBÉ SHI A POSAT BÉ

SEMBLA UNA VISTA DE DRON

EL LLOC ÉS PRECIÓS I ACOLLIDOR

RECORD DEL GRUP AVUI I FALTA EL MARIO QUE HA FET LA FOTOGRAFIA

ÉS L'HORA DE RETORNAR  AL PUNT DE PARTIDA

A LA ROTONDA DE LA URBANITZACIÓ DE SANT SALVADOR
 ALGUNA FOTOGRAFIA DE LA CAMINADA DE RAQUETES A TUIXENT
UN PAISATGE MAGNÍFIC

SEMBLA QUE SIGUI NADAL- PERÒ JA HA PASSAT EH!

ALGÚ HA DEIXAT PETJADA

ALGUNS MEMBRES DEL GRUP D'AVUI

UNA ALTRE PANORÀMICA

TOT EL GRUP MENYS UN QUE HA FET LA FOTOGRAFIA

FELICITATS A TOTES, QUE HO PODEU SEGUIR GAUDINT MOLTES VEGADES MÉS!
Han fet tantes fotografies, que al final he optat per muntar aquest petit vídeo que no dubto és un resum de la caminada i del paratge que han viscut els companys i companyes del “Walk Friday”
Aquí el deixo penjatCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada