EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 28 de novembre de 2019

La Font dels Burjons


Molt bona tarda. El mes de novembre per què respecta a les caminades saludables l’hem acabat anant a visitar la Font dels Burjons, una font que els nostres avantpassats la van fer molt coneguda i utilitzada per les propietats i la qualitat de l’aigua que hi manava. Parlo en passat perquè avui dia amb molt de sentiment he de reconèixer que d’aigua en raja molt poca, des de fa anys que la conec i amb el temps va minvant, en el present tan sols un rajolí-net a la mateixa font, que per omplir una ampolla s’hi pot passar una bona estona. En canvi anys enrere la gent hi anava amb garrafes per omplir-les i tenir un remenant per uns quants dies.
Amb tot però la font i és, i el racó a on està ubicada és un lloc totalment diferent del que hom pugui estar acostumat a imaginar-se un paratge clàssic. Anant pel corriol per arribar a la font la balma que protegeix bona part d’aquest és trencadora amb l’entorn, el terra sempre està completament sec, amb força pols per la manca d’humitat.
Aquesta font pels que no la coneixeu, està ubicada en el camí o pista de Sant Benet a Sant Fruitós, o viceversa, en concret al pont que es pot travessar el riu Llobregat, anomenat de les Generes, que suposo li és definit per la casa o masia del mateix nom.
Quaranta-una persones avui hem compartit la caminada, com tinc el costum hi deixo el trac, per si la desitgeu fer algun dia com l’hem fet nosaltres: Font dels Burjons - mes11
Hem fet l’anada per la banda de Viladordis i la tornada per les Brucardes, gaudint d’uns corriols preciosos, d’unes vistes impressionants, un entorn molt amable, de més d’una font, ja que també hem visitat la font de la Tolega, del riu Llobregat, del riu d’Or, i un no parar d’elements com la passera nova per salvar el desnivell més fàcilment del terreny, molt a prop de les pintures rupestres, que per manca de temps hem passat de llarg. Resumin però sembla que en general totes les persones que ho han compartit han quedat molt satisfetes de la sortida. Deixeu-me dir que l’últim dimecres de cada mes, ja és habitual que siguin les caminades un xic més llargues, d’aquesta manera podem gaudir de llocs que tan sols hi anem un cop per any, tot i que són molt propers i assequibles. Tot depèn del temps que cadascú hi pugui dedicar o disposi, per fer l’activitat de caminar i conviure amb la natura els regals que ens ofereix. Com anècdota en aquesta sortida ha estat poder veure una Llúdriga al riu Llobregat, això sí que no es pot gaudir molt sovint.
Bé! També hi deixo un enllaç de la revista del Pou de la Gallina que fa referència a la font:Un paisatge bohemi
Avui s’ha escollit el bambú o canya americana com a planta del dia: BambúEn aquesta ocasió s’han fet moltes fotografies, el Xavier Cabot, el Toni Guillen, el Josep Àlvarez i el Mario Linuesa, en són els que ens les proporcionen. Entendreu que no les hi puc posar totes, però intento posar les més representatives.
Gràcies a tots els participants per la vostra implicació i fer realitat aquestes caminades que habitualment duem a terme i aprofitem per fer salut, a banda de gaudir del contacta amb la natura.

Gràcies pel temps que em dispenseu, salut i caminades.
CAMINANT PELS PLANS DEL GUIX EL GRAU

MOLT AVIAT JA PODEM GAUDIR  DE LA MUNTANYA DE MONTSERRAT

FENT VIA A BUSCAR LA PISTA QUE VA SANT FRUITÓS

HEM FET DRECERA PEL CORRIOL DE LA MINA

REAGRUPEM PER LA DIFICULTAT DEL CORRIOL...

...AQUESTA NIT HA PLOGUT UNA MICA

CAMINANT PER ENLLAÇAR AMB LA PISTA DE SANT BENET

JA HI SOM!

LA RESCLOSA DE LA CENTRAL ELÈCTRICA

AVUI CORRIA FORÇA AIGUA

PER LA LLERA DEL LLOBREGAT...

...FENT VIA EN DIRECCIÓ A SANT BENET

PER LA PISTA HI VEIEM AQUESTA BARRACA

EL RIU LLOBREGAT  

PER FALTA D'ESPAI ALGUNS ENS ESPEREM PER ANAR A LA FONT

LA ISABEL I LA MERCÈ BEVENT AIGUA DE LA FONT

PRECIOSA LA FONT I EL SEU ENTORN

LA FOTOGRAFIA PEL RECORD DELS PARTICIPANTS

 UNA ALTRE PERSPECTIVA

EMPRENENT LA MARXA

EL PONT DE LES GENERES...

EL LLOC PERFECTA PER DESCANSAR I ESMORZAR UN XIC

SOL O OMBRA - S'HA POGUT ESCOLLIR

UN ALTRE VISTA DEL PONT

TORNEM A CAMINAR PER CORRIOLS ...,

CAMINANT PEL CORRIOL QUE VA AL MONESTIR DE SANT BENET

SANT BENET A  LA VISTA - PERÒ ARA SEGUIM PUJANT A LA CARENA

DES DE L'ALÇADA EL PONT DE LES GENERES

EN PLENA NATURA -QUIN GOIG  QUE DONA!

DE MICA EN MICA I EN FILA ANEM FENT LA PUJADA

EL RIU LLOBREGAT  A MITJA CARENA

L'ANA I L'ÀNGELS A LA FONT DE LA TOLEGA

LA FONT  TOLEGA EN PLENA TARDOR

BAIXANT LA PASSERA  QUE S'HA MUNTAT AQUEST ANY PER SALVAR EL DESNIVELL AMB MÉS FACILITAT

ALTRE VEGADA TRANSITANT  PER CORRIOLS

MONTSERRAT A LA VISTA DE NOU PER ANAR ...

... A TRAVESSAR EL RIU D'OR

UN PER UN ANEM TRAVESSANT EL RIU 

LA CAMINADA HA ESTAT MOLT VARIADA I DISTRETA

PANORÀMICA DES DEL CIM

NOVAMENT ENS TROBEM A LA ZONA DE VILADORDIS

AMB AQUESTA IMATGE TANT PRECIOSA DEL PLA DEL ROVELLONS-LES BRUCARDES- ACABO LA SELECCIÓ DE FOTOGRAFIES PER AVUICap comentari:

Publica un comentari a l'entrada