EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 21 de novembre de 2019

Fossa de Les Torres


Els dies del mes de novembre van passant i amb ells les caminades saludables anem completant. Aquest dimecres, amb una gelada que amb el temps fred que fa aquests dies ja és habitual, el grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns de la Sagrada Família, hem dut a terme la caminada saludable que per aquesta ocasió ha estat anar a visitar la “Fossa de Les Torres”, i per rematar-ho hem fet tot el tram de l’anomenat “Torrent Fondo”. És a dir que hem realitzat una caminada força completa i molt agradable de fer pel seu entorn, pel bosc de ribera, pel torrent que com podreu veure en les fotografies hi corria l’aigua-encara que amb les fulles de la tardor no en deixen veure massa el cabal-. La visita a les Fosses, amb la companyia dels ocells cantant, els colors tant diversos que en aquesta època la naturalesa ens obsequia, tot són factors que sumen al fet que les ganes de caminar i fer salut, dia a dia vagin augmentant, fins i tot, arribo a pensar que és de les èpoques de l’any que gaudim de més participació de caminadors/res que s’afegeixen a compartir les caminades. Avui aquesta l’hem compartit quaranta-quatre camindors/res, moltes gràcies a totes per ser-hi i fer-ho realitat.
Si la desitgeu fer com nosaltres l’hem dut a terme, podeu seguir aquest enllaç que la companya Mercè Soldevila, ens aporta per la seva publicació: Fossa de les torres
La Mercè també ens assessora en el tema de la biologia de les plantes i flors, amb les seves singularitats, també propietats siguin medicinals o altres detalls en els quals acostuma a reforçar amb el fet de compartir enllaços per poder constatar la veracitat de la informació. Estic pensant que a partir d’ara faré un apartat que dintre el desglossament de la caminada ho titularé el Racó de la Mercè, ja l’hi demanaré el permís. Avui s’ha decidit i escollit el “Colletxó”, l’enllaç per ampliar-ne els detalls és: El coletxó

COLLETXÓ

Com he dit amb un matí ben blanquet per la gelada, ens hem dirigit al Gimnàstic Parc, per agafar la pista de l’esquerre i anar a travessar el pont que per sota hi passa la C/25. Aquí enllacem amb la pista del camí de la sal, per arribar-nos al conegut Pont llarg. Ara per la dreta anem fent la part asfaltada via a Sant Joan, o si seguim sempre recta, ens mena al Santuari Joncadella. Arribarem a un dipòsit d’aigua i seguidament hi ha el trencant amb pista de terra que l’agafem i sempre recta arribem al Torrent Fondo. Aquest és una extensió dels Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor, sense travessar-lo seguim caminant i som al bosc de ribera que el torrent  conserva en perfectes condicions, arribarem a un petit saltant d’aigua. Una vegada l’hem gaudit, refem una part del camí i vorejant un camp ens arribem a la Fossa, que hi fem la parada per recuperar les forces i fer alguna fotografia de record. La Tornada, en el cas d’avui, ha estat tornar a agafar el caminet del torrent, que sense deixar-lo ens porta a sortir molt a prop de la casa de Les Torres, un camí tot empedrat perquè hi passava antigament la via del tren, anem a l’esquerre i tot seguit hi ha un senyal d’orientació, anem a la dreta, passem un pont però seguim el torrent que el travessem i anirem paral·lelament per la pista empedrada que hem deixat fa uns moments (es camina molt millor), arribem a convergir amb la pista empedrada per arribar a Can Fèlix, a on agafem el ramal de la séquia per sortir a la pista ampla de Santpedor, via al Gimnàstic Parc, anem al col·legi de La Salle,  per travessar i anar per darrere l’avinguda dels Dolors al carrer Josep Arola que baixa paral·lel, però més tranquil, encara que al final conflueixen, però tot seguit anem a l’esquerre per sortir a la carretera de Vic que la travessem i pel carrer de Sant Joan d’en Coll, per la dreta anem al carrer de l’Arquitecta Montagut i sortim al carrer de Sant Cristòfol, que el travessem i ja som al punt final de la caminada davant del Cap.
Tinc confiança de què si algun dia us decidiu a fer-la, serà del vostre grat i la repetireu. Deixeu-me dir que fa uns dos o tres anys per la cloenda de les festes del barri, va ser la caminada que una trentena de persones vàrem compartir i els va agradar molt, tot i que aquell dia la pluja va voler acompanyar-nos una bona estona.
Ara gaudiu de les fotografies, que cronològicament posades us donaran  una idea més precisa si cap, de la caminada, el seu entorn, de la Fossa, en definitiva de la matinal saludable que un dia més hem tingut la sort de poder viure.
SALUT I CAMINADES

SORTIDA DE MANRESA PEL...

...BARRI DE LA FONT DELS CAPELLANS

FENT VIA PEL LATERAL DELS DOLORS

TRAVESSANT EL PONT DE  L'EIX...

...LA C/25

PEL CAMÍ DE SANT JOAN O  JONCADELLA

ARRIBADA AL TORRENT FONDO

BEN BLANC DE LA GLAÇADA

UN ENTORN  MOLT AMABLE PER GAUDIR

EL TORRENT I EL BOSC DE RIBERA

LA CARME PICANYOL EN PRIMER TERME - BEN ABRIGATS

EL TORRENT I L'AIGUA AMB LES FULLES CAIGUDES

OBSERVANT EL SALT D'AIGUA

ARA ES VEU MÉS BE EL SALTANT DE L'AIGUA EH!

VOREJANT EL CAMP DEL TORRENT

HEM ARRIBAT A LA FOSSA DE LES TORRES

RECUPERANT LES FORCES PER LA TORNADA

LA COMPARTICIÓ AMB LA BONA HARMONIA  QUE TOTES GAUDIM

LES FOTOGRAFIES DE RECORD DEL GRUP D'AVUIPEL TORRENT ANANT A LA CASA DE LES TORRES

UN PARATGE QUASI DE PESSEBRE

EL JOSEP ADMETLLA  EN PRIMER PLA

LA PAU I EL CANT DELS OCELLS ENS ACOMPANYEN

UNA MAGNÍFICA VEGETACIÓ - ÉS ADMIRABLE!

LA CASA DE LES TORRES MOLT A PROP

UNA VISTA GENERAL DELS CAMINANTS I  D'UN CEL UN XIC GRIS

LA PILAR DAVANT DEL GRUP PEL RAMAL DE LA SÉQUIA - EL POAL

AQUESTA POSTAL AMB ELS COLORS DE TARDOR ACABA EL REPORTATGE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada