EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 19 de novembre de 2021

Caminada a Joncadella, i informació molt valuosa

La tercera setmana de novembre està arribant al seu final, pel que fa a les caminades saludables del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, aquest divendres per fer la cloenda hem anat a visitar el Santuari de Joncadella. Per variar un xic faig una proposta per les persones que hi vulgueu participar: Algú em pot aclarir si és Joncadella o Juncadella?... Personalment no ho tinc gens clar perquè ho trobo escrit de les dues maneres, i podreu constatar que les dues són prou vàlides pel parell d’enllaços que hi deixo i que penso que són prou solvents per les fonts que els dos secunden les dues interpretacions del lloc o Santuari, com més us plagui.

Els enllaços:El Cardener ---Santuari de Nostra Senyora de Joncadella ---Joncadella-Viquipèdia

Agrairé tots els correus que rebi respecte al tema, i a veure si ho deixem tal com fins ara, o bé queda clar del tot i per tant deixar-ho sense cap mena de dubtes . Imagino que és quelcom difícil, però res és impossible, la pregunta de moment queda a l’aire...???

Deixant la incògnita a banda, la caminada amb un matí ben fresquet per la que goso dir primera glaçada de la temporada, hem fet algunes innovacions en algun tram de la caminada que el nostre guia i company Pere Feliu ens ha ensenyat, oferint d’aquesta manera una variant més per gaudir de la caminada, i encara diré més, amb possibilitats de la següent caminada que hi tornem a fer, un altre tram més per moltes persones que tot i haver fet en forces ocasions la caminada ho desconeixem.

Hem anat com fem habitualment fins a arribar al dipòsit d’aigua que hi ha el corriol que mena al serrat de Les Torres i en arribar just al pla, hem agafat un corriol a la dreta que ens ha fet convergir amb el camí que baixant recta anem al que antigament era el vial del tren de Súria, o de la Potassa. Seguint endavant hem fet un petit tram de la via per travessar per darrere la Casa de Les Torres i anar fent via als Lledoners. Sempre anant recta hem anat fins a la pista que ve de Sant Francesc de Santpedor, que hem anat per l’esquerre uns tres-cents metres per ara anar per la dreta al Santuari que ja el tenim a la vista.

Hem fet la parada de rigor per fer el mos i descansar, a més  com que el restaurant estava obert hi hem pogut fer qui ho hagi desitjat un cafetó que s’ha posat de meravella, també la fotografia del grup de les quinze persones que hem compartit la caminada del dia.

El retorn l’hem dut a terme anant a travessar el Torrent Fondo i pel camí de Joncadella (ara asfaltat), seguir fent via fins al Pont llarg o aqüeducte, a on hem anat a fer la pista de l’esquerre per anar al Gimnàstic i pel barri de la Parada Nova, anar al Cap del barri, per fer els estiraments i finalitzar la sortida com cal.

Tot això ho podeu constatar si seguiu l’enllaç que ha gravat el company Mario: Cap S.F.- Santuari de Joncadella(Nova)

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

Aprofito l’avinentesa per compartir una valuosa informació que l’associació de Meandre em fa arribar, i que entre tots els ciutadans de Manresa amb la nostra implicació i participació hi podem aportar quelcom interessant per aconseguir els objectius que ens siguin més beneficiosos per gaudir del Parc de l’Agulla.

Perquè les amenaces no siguin amenaces i les oportunitats siguin oportunitats necessitem la vostra  complicitat.

Dissabte a les 11.00 ens explicaran el il·lusionant Pla d’ordenació i ampliació del Parc de l Agulla.

Veniu i Participeu!

 Recomano seguir l’enllaç per saber-ne més:Meandre celebra els objectius....  Web de Meandre:Associació per la prservació del patrimoni....----


Una altra activitat per demà dissabte que m’arriba de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa que pot ser del vostre interès

ACTIVITAT ORGANITZADA PER LA FAVM

Les fotografies de la caminada

SORTIDA DE MANRESA  EL PAS A NIVELL DEL TREN DE LA POTASSA

FENT VIA A LA PARADA NOVA

CAMINANT PER LA PISTA QUE MENA ALS CASALS

UN PARELL DE PRECIOSOS CAVALLS

RUNES D'UN ANTIC CEMENTIRI D'ANIMALS

EL CORRIOL QUE MENA AL SERRAT DE LES TORRES

ENCETEM EL TRAM DE CAMINADA NOU

UN CORRIOL FANTÀSTIC

LA CASA DE LES TORRES A LA VISTA

FENT EL TRAM DEL LATERAL DE LA VIA

ESTEM A TOCAR DE LA CASA DE LES TORRES

EL COLLBAIX EL VEIEM AIXÍ

EL CENTRE PENITENCIARI DELS LLEDONERS

ARRIBANT AL SANTUARI DE JONCADELLA


EL DESCANS MERESCUT I FER EL MOS EN AQUEST LLOC MOLT ACOLLIDOR

UN DETALL DE L'ENTRADA LATERAL DEL SANTUARI

PREPARANT-NOS PER LA FOTOGRAFIA

LA PRIMERA AMB EL MARIO

LA SEGONA QUE HI SOC JO 

EMPRENEM EL RETORN

UNA CIRCULAR MOLT AGRAÏDA PELS  CORRIOLS

TRAVESSANT EL TORRENT FONDO

I AMB AQUESTA PRECIOSA IMATGE AMB SANT JOAN AL FONS AVUI ACABO EL REPORTATGE


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada