EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 6 de novembre de 2021

A la Presa del Ventaiol


Amb el fred que sembla que ja ha arribat el primer divendres de novembre hem dut a terme la caminada saludable anant a visitar la Presa del Ventaiol. Sense sorpreses pel fet de la manca d’aigua que anem sofrint fa força temps i que durant la caminada ho hem pogut constatar en el tram de la riera de Sant Esteve o de Mura com us plagui millor. La remor amb el cabal d’aigua és la motivació principal de la caminada pel fet que alegra molt la vista durant la mateixa a més de transmetre la sensació de relaxament, si hi afegim el cant dels ocells a la ribera, he de reconèixer que en aquesta ocasió no ha estat així, amb tot, però divuit persones l’hem realitzat l’hem compartit amb un matí en principi amb fred, però que al retorn ha estat amb una temperatura molt agradable, amb un sol esplèndid.

En aquesta ocasió hem fet una aproximació amb cotxes fins a Viladordis, i hem iniciat la caminada dirigint-nos als ulls del Llobregat per seguir fent via per la pista que mena al Pont de Vilomara, per la llera del riu Llobregat i molt aviat acompanyats de la riera de Sant Esteve, que en alguns trams encara hi havia alguns tolls d’aigua, hem arribat a les tines de Les Solanes, que les hem deixat enrere i seguint per la riera, com ja he dit sense aigua, llevat d’algun toll o alguna gola com podreu veure en les fotografies, sempre recta hem arribat a la Presa del Ventaiol, que és l’objectiu de la sortida.

Hem fet la parada per gaudir de l’entorn de la presa, fer el mos, descansar un xic perquè hem fet la meitat  de l’itinerari, i la fotografia de rigor per guardar record de la caminada.

El retorn hem refet una part del camí de l’anada, però en arribar a la cruïlla hem seguit recta deixant la llera de la riera i seguint per la pista ampla a uns deu o quinze minuts podem gaudir de les tines la Solitària i la Reformada, aïllades a dreta i esquerra del camí i separades uns seixanta metres entre si, en bon estat de conservació, ens hi hem fet unes fotografies, hem seguit i més enllà deixem les instal·lacions d’una antiga granja d’ànecs. En arribar a la bifurcació hauríem de veure un senyal vertical d’orientació que l’hem trobat a faltar i malauradament l’hem vist que estava a terra tapat per les herbes, l’hem recuperat, i encara que està malmesa la base del tronc (que per això estava caigut), s’ha fet el que s’ha pogut perquè fos visible per a altres caminadors que transitin per la pista, ho podreu constatar amb alguna fotografia que algun company o companya ha fet. Anem per l’esquerra que baixem a retrobar la riera per un tram pavimentat, convergim doncs amb les tines  Les Solanes, i la riera de Sant Esteve. A partir d’aquí refem el camí que hem fet al matí, per anar als ulls del Llobregat, per continuar fins a on hem deixat els cotxes. Així hem gaudit d’una matinal ben distreta i agraïda per tot el que ens ha ofert tant la natura com les construccions de pedra seca amb les tines incloses, ha faltat l’aigua, però no perdem la confiança que en una altra ocasió la podem tornar a fruir.

Una vegada més hem col·laborat en preservar la nostra salut, hem compartit la companyia com sempre amb molt bona harmonia i alegria en dur a terme l’activitat que tant ens agrada a les persones que formem el grup de caminadors, com és l’hàbit de caminar i conviure amb la natura.

Aquesta vegada hi deixo l’enllaç del trac que ha gravat el company i guia del grup en Pere Feliu, per si la desitgeu fer algun dia com l'hem realitzat nosaltres: Viladordis la presa del Ventaiol

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

El company Xavier Cabot ha muntat aquest vídeo que també el comparteixo:

LES FOTOGRAFIES

VILADORDIS ESCALFANT PER PREPARAR EL COS

EL GUAL DEL RIU LLOBREGAT

UNA ALTRA PERSPECTIVA

LES RUNES DE L'ANTIC POLVORÍ I EL RIU

FENT VIA PER LA PISTA DEL PONT DE VILOMARA ENTRE ALTRES INDRETS

LES TINES LES SOLANES DE LA RIERA DE MURA...

...O DE SANT ESTEVE

LA GOLA DE LES SOLANES

TRANSITANT PER LA LLERA DE LA RIERA

AMB LA RIERA BEN SECA ANEM FENT VIA 

UN DELS LLOCS PRECIOSOS...

...LA GOLA DEL VENTAIOL

LA PISTA  QUE MENA  A  SANT ESTEVE DE VILA-RASA

ELS COMPANYS PERE FELIU LA MARIA ESQUIUS EL MARIO I LA MARI CARMEN ARRIBANT A LA PRESA

L'ENTORN DE LA PRESA PERMET QUE HI FEM PARADA

APROFITEM PER FER EL MOS...

...FER-LA PETAR DESCANSAR I...

...FER UN MOS PER...

...RECUPERAR LES FORCES

LA PRESA AVUI AMB MOLT POCA RESERVA D'AIGUA

EL PERE GUIA DE LA CAMINADA EL MARIO I JO MATEIX EN PRIMER PLA

FOTOGRAFIA DEL GRUP

EL CORRIOL PEL QUE INICIEM LA TORNADA

LA COMPANYA ELVIRA BUSQUETS EN PRIMER TERME

LA TINA REFORMADA LA COMPANYA MONTSE RIBALTA HA FET...

...AQUESTA FOTOGRAFIA DE L'INTERIOR DE LA TINA

MAI ENS CANSEM DE VISITAR-LES SI EN TENIM OCASIÓ

A TOCAR HI HA LA TINA SOLITÀRIA

NOVA FOTOGRAFIA DE GRUP PEL RECORD QUE HA FET EL COMPANY MARIO

UNA ALTRA AQUESTA LA FETA EL PERE FELIU

EN PLENA TASCA PER RECUPERAR...

...EL SENYAL VERTICAL D'ORIENTACIÓ...

...QUE S'HA TRENCAT PER LA BASE DETERIORADA

A PUNT D'ACONSEGUIR LA GESTA

Per acabar, si sou persones que us interessa el tema de les tines hi deixo l’enllaç d’una persona que conec que en fa un balanç i que s’hi pot interactuar i enriquir els coneixements sobre les tines àmpliament, estic segur que en quedareu tan satisfets com jo mateix: Les tines de Nèspola-Introducció

Moltes gràcies a totes les persones del grup de caminadors per la seva implicació en les caminades saludables per fer-les realitat, i les aportacions que comparteixen siguin fotos, vídeos, organitzant les, guiant-les, entre tots es fa tot, gràcies pel gran capital humà que amb els anys hem assolit.   

EN HOMENATGE A TOT  L'EQUIP HUMÀ DEL GRUP ACABO EL REPORTATGE D'AVUI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada