EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 17 de novembre de 2021

A l'Oller del Mas

Benvinguts al bloc i gràcies pel temps que em dispenseu. Aquest dimecres amb una boira força densa hem anat a l’Oller del Mas per complir amb el programa previst de caminades saludables que des del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família anem duent a terme habitualment.

Aquesta vegada tot i ser la tercera de l’any que l’hem realitzat, com altres vegades he comentat sempre hi ha quelcom de diferent, en aquesta ocasió ha estat a arribar a davant del sindicat de Salelles, que és on travessem la carretera d’Igualada, no ho hem pogut fer perquè estaven encimentant el terra la pista que mena a l’Oller per tant hem hagut de modificar la caminada. Hem escapat pel sindicat amunt i per la pista que va al raval de Les Farreras i a Salelles, hem fet el tram fins a la cruïlla de Les Farreres, però hem seguit per la dreta nostra per anar a convergir de nou amb la carretera d’Igualada, que l’hem travessat, hem anat pel lateral de la carretera uns dos-cents metres, que hi ha una pista que també permet anar a l’Oller del Mas, passant per davant mateix del Forn de Terrissa o de teules, maons i tot el que es pugui coure que sigui de material argilós, això ha permès que algunes persones que encara no l’havien vist mai ho hagin pogut gaudir, i,  a la vegada hem arribat al lloc de destí de la caminada sense problemes.

Una vegada fet el descans i el mos, a més de la fotografia de grup per guardar record de la sortida, el retorn l’hem dut a terme anant per la pista que mena a Cal Setó, i en arribar a la cruïlla, anem per l’esquerre que és un antic camí Ral, també conegut com a l’últim tram del camí Ignasià, passat per la font del Balcet, seguim a fer el gual de la riera de Rajadell i ens dirigim al mas dels Corrons per anar a fer la pista que mena a la Torre de Santa Caterina, i en aquesta ocasió hem fet el camí de les Oliveres per convergir amb el barri de La Guia, passem el pont de les vies de tren de la Renfe per anar a fer la passera del riu Cardener i anar pel carrer Vall Paradís a la Cova de Sant Ignasi, arribem al carrer de Santa Clara, nosaltres anem al carrer Caputxins, a fer el passatge de Puig i seguir per l’avinguda d’en Francesc Macià, a la carretera del Pont de Vilomara per anar al Cap i acabar la caminada, que generalment ho fem amb uns estiraments.

Hi deixo la traça del company Mario que ha gravat, si és del vostre grat i us animeu a fer-la com nosaltres ja sabeu que tan sols heu de seguir la traça i desitjo que la gaudiu tant com ho hem fet les vint-i-sis persones que l’hem compartit: Cap S.F.- Oller del Ma (Nova entrada pel torrent de. ..

EL PERFIL DE LA CAMINADA

El dia ens ha permès en les fotografies, poder jugar amb la boira matinal que ens ha acompanyat, més endavant ha sortit el sol, encara que amb el vent més aviat diguem que en general ha fet un xic de fred, però ja és el que toca pel temps que estem, d’aquí a poc segur que parlaré de més fred encara amb les glaçades de l’hivern.

INICIEM LA CAMINADA PER LA VIA DE S.IGNASI

AL PASSEIG DEL RIU CARDENER

PER LA ZONA DEL CONGOST

ANEM AL BARRI DEL SOL I AIRE

FENT VIA AL XUP AMB MONTSERRAT AL FONS - LA BOIRA BEN PRESENT--ARRIBANT AL FORN DE TERRISSA

TRAM MODIFICAT - EL SINDICAT DE SALELLES

FENT LA PISTA VIA AL RAVAL DE LES FARRERES

ELS COMPANYS MARIO, EL JOAQUIM I EL JOSEP ÀLVAREZ

PREPARATS PER TRAVESSAR LA CARRETERA D'IGUALADA

UN PETIT AQÜEDUCTE AL TORRENT DE L'OLLER

LA PISTA QUE MENA AL FORN...

EL FORN  DE TERRISSA UNA JOIA!

LES VINYES I L'OLLER DEL MAS

LA PETITA FORTALESA O CASTELL DE L'OLLER

MÉS AMPLIAT PER GAUDIR DELS DETALLS


L'OLLER QUEDA ENRERE LA MERCÉ I LA MARIA VAN FENT VIA

DECIDIM FER LA PARADA EN AQUEST PUNT QUE HI TOCA EL SOL

AVUI NO HI HA HAGUT...

...LLOC PER PODER SEURE

TOT I QUE L'ENTORN ÉS PRECIÓS

LA FOTOGRAFIA PEL RECORD DE LA CAMINADA


FENT L'ÚLTIM TRAM DEL CAMI IGNASIÀ


LA FONT DEL BALCET

L'AGUSTÍ DAVANT DELS QUE HAN ANAT A VEURE LA FONT

FENT VIA PEL CAMI QUE MENA A LA TORRE DE SANTA CATERINA 

UNA PARADA PER FER UN GLOP D'AIGUA

EL COMPANY RAMON PUIG EN PRIMER PLA

SOM-HI QUE ENCARA ENS FALTA UN TRAM DE CAMINADA

LA TORRE DE SANTA CATERINA  A L'ESQUERRE

FENT LA PASSERA DEL RIU CARDENER

ARRIBANT AL CARRER DE SANTA CLARA

HEM DEIXAT LA SANTA COVA ENRERE

DUES PRECIOSES IMATGES DE LA BOIRA QUE ENS HA ACOMPANYAT EL MATI

AMB AQUEST TREBALL ARTISTIC DEL COMPANY ENRIC ROCA AVUI FINALITZO EL REPORTATGE DE LA CAMINADA

Gràcies a totes les persones que feu realitat les caminades saludables, gràcies Enric per compartir les teves fotografies, també al Toni Guillem, al Josep Àlvarez, al Pere Feliu pel guiatge, i al company Mario per vetllar i cuidar de totes les persones que hi participem. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada