EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 6 de febrer de 2021

Pou de glaç de la riera de Guardiola - Primera part

 

Bona tarda, com podeu observar la primera setmana de febrer ha passat volant, ahir divendres vàrem dur a terme una nova caminada saludable. Per aquesta en concret vàrem anar a visitar el pou de glaç de la riera de Guardiola, aquest està ubicat entre els dominis de l’Oller del Mas i el municipi de Sant Salvador de Guardiola, perquè en tingueu una informació detallada i fiable, hi deixo aquest enllaç de la Diputació, en el qual  podeu interactuar i gaudir de la seva història, ubicació exacta entre altres coses: Pou de glaç de la riera de Guardiola

Si heu seguit l’enllaç, dono per entès que esteu en context i em permeto anar doncs de cara a la matinal tan preciosa, tan interessant per tot l’entorn que vàrem gaudir i que no va ser la primera vegada ni serà l’última si la salut ens respecta.

Tan sols comentar que fa uns dies els que sou seguidors del bloc, imagino que recordareu que vàrem anar a fer el pou de la vall de la riera de Rajadell, concretament el pou de l’obaga de l’Agneta, això va ser el divendres dia vuit de gener.

Aquests dos pous es poden fer amb una matinal, però jo personalment recomano a les persones de certa edat, fer-ho amb dues sortides que compaginades amb altres elements naturals que durant les caminades s’hi poden gaudir, diguem que són de més bon fer. Es converteixen en dues caminades molt accessibles, interessants i precioses per la quantitat d’elements naturals, i a la vegada evitem algun risc innecessari en algun tram el qual s’ha de grimpar i ja no estem gaire per arriscar-nos, com comprendreu seria incongruent fer caminades saludables, si hi afegim uns riscos que no cal fer, que l’experiència m’ha donat a conèixer.

Per si són del vostre interès els pous i els desitgeu visitar sense cap dificultat deixo els dos enllaços per seguir els itineraris que nosaltres el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa ho realitzem:

 Del Cap al Pou de Gel de l'Agneta --- Ruta Cap S.F. Pou de glaç de la riera de guardiola.....

El trac del pou de Gaurdiola és el del company Mario, que la fet una magnífica gravació amb uns quants Waypoints, que sempre faciliten la caminada.

Ara hi deixaré les fotografies que vàrem fer ahir amb dues parts, la primera que fa referència al primer tram fins al Pou de Glaç. La segona entrega  serà del tram recorregut a la llera de la riera de Guardiola i a l’Oller del Mas.

Desitjo que us sigui útil la descripció, que us encoratgi a dur a terme aquestes visites als pous i que gaudiu de tot l’entorn que els envolta, que tan a prop ens queda als Manresans, ja que sense necessitat de desplaçar-nos amb cotxe ni fer res de l’altre món, podem gaudir amb un parell de caminades saludables i molt enriquidores.

EL PARATGE I PISTESA L'ENTORN DE L'OLLER DEL MAS

UN BOSC BEN POBLAT I CUIDAT

PISTES AMPLES QUE HI TRANSITEN LES MÀQUINES AGRÍCOLES

ARRIBADA A LA RIERA DE GUARDIOLA

ÉS HORA DE FER BONES FOTOGRAFIES

TRAVESSANT LA RIERA -LA VALL ÉS PRECIOSA

A L'ALTRA COSTAT SEGUIM LA CAMINADA

A UNA EXPLANADA DE NOGUERS

HI HAVIA AQUESTA GUINEU - HA ACABAT LA SEVA VIDA

ELS NOGUERS HIVERNAN

AL FINAL DE LA EXPLANADA  TROBEM EL POU

L'ENTRADA AL POU

L'ENTRADA VISTA DES DE DINS EL POU

INTERIOR DEL POU

UNA JOIA - IMPRESSIONANT!

UNA ALTRA PERSPECTIVA DE DINS ENFORA

UNA PETITA PROTECCIÓ METÀL·LICA PROTEGEIX DE CAURE A DINTRE

PREPERATS PER ENTRAR O ALTRES SORTINT

L'ENTORN AMB EL BOIX FLORIT - LES ESCALES PER BAIXAR A LA RIERA

AL PEU DE LA RIERA FENT EL MOS...

...UN PETIT DESCANS - HEM CAMINAT UN PARELL D'HORES

EL LLOC ÉS PRECIÓS...

...MOLT AMABLE

EN AQUEST PUNT LA RIERA PERMET QUE HO GAUDIM

HEM DE REEMPRENDRE LA CAMINADA

A L'ALTRA COSTAT FEM UNA FOTOGRAFIA DE LES VINT-I-SET PERSONES QUE AVUI HEM COMPARTIT LA CAMINADA

Avui ho deixo aquí, demà la segona part amb el recorregut a la llera de la riera.

bona nit i bon descans!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada