EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 20 de febrer de 2021

A les Tombes de Sant Genís

 

Molt bona tarda i benvinguts al bloc. L’entrada d’avui és per comentar una mica la caminada saludable que ahir divendres una vegada més el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família vàrem dur a terme. Ahir vàrem ser dinou les persones que compartint la matinal amb boira inclosa, ens vàrem atansar fins a la veïna població de Sant Fruitós per visitar les tombes de i l’Ermita de Sant Genís. Concretament diguem que les restes perquè tan sols dempeus hi queden quatre pedres amb molta vegetació per tot arreu, però amb la imaginació que hi posem, i la informació que no és molta ens en fem una idea. Pel que fa a les tombes ja és una altra qüestió pel fet de que es conserven força bé tot i la seva antiguitat i les inclemències que amb els pas dels anys estan suportant, per les fotografies ho podreu constatar.

Aquesta caminada la duem fent molt de tant en tant, ja que és una mica llarga i per realitzar-la s’ha de disposar de poc més de quatre hores si sortim des del Cap del barri, ho podreu confirmar amb la traça que el company Mario, una vegada més ha gravat amb el Wikiloc. Com altres vegades acostumo a dir, encara que repetim els objectius o els destins, no vol dir que sempre fem el mateix itinerari, encara que òbviament siguin molt semblants, intentem que ferles amb alguna innovació. També s’ha de tenir present que no sempre hi participen les mateixes persones i per tant n’hi ha que no l’han fet mai, o l’havíem dut a terme de diferent manera. Al cap i la fi, a les persones que l’hàbit de caminar ens agrada, i ens agrada també el contacte amb la natura tot el que he esmentat tampoc és com molt rellevant, el fet de poder gaudir d’una nova caminada i aportar quelcom per preservar la salut són les condicions imprescindibles que ens motiven, si a més com ja he dit, hi afegim el bon ambient que hi ha entre les persones, l’entorn natural que envolten les caminades, els elements tan valuosos com en el cas d’ahir, les restes de l’església i les tombes de Sant Genís que ens permet de reviure una part de l’història dels nostres avantpassats, i fer-nos una idea d’aquella època fins  als nostres dies, val a dir que tot plegat no té preu per la satisfacció que ens produeix gaudir del llegat que evidentment és el passat que tenim obligació de preservar per saber els nostres orígens i ensenyar-los a les generacions que ens precedeixen i així anar creixent dia a dia culturalment.

Si ho recordo bé crec que des del mes de juliol de l’any 2019, no havíem estat en aquest lloc i a més ho vàrem fer més curt, tal com  l’hem dut a terme avui va ser l’agost del 2018, en fi... No deixen de ser detalls per fer-ne memòria.

El que sí que val la pena ressenyar és que en aquesta ocasió el matí ha estat molt emboirat, rúfol si ho preferiu, i per tant no ens ha permès de gaudir de les panoràmiques del Monestir de Sant Benet, del Montcau, de Sant Llorenç ec... Així i tot, la caminada ha estat molt interessant i si no amb les fotografies que hi deixo vosaltres mateixos ho podreu decidir, jo no em canso de gaudir de les sortides i cada dia hi ha algun fet diferencial que les fa atractives, especials i desperten un interès precisament que quedin ganes de repetir-les, si es disposa del temps per poder-ho fer.

Hem sortit del Cap i hem anat a Sant Fruitós, per fer via al pont que travessa l’autovia i fent algun corriol  del Montpeità, hem arribat a Navarcles pel pont vell, hem seguit per travessar la carretera de Vic pel túnel, i que ens permet anat al Mas Les Oliveres, quan veiem el senyal, però, agafem el trencant de l’esquerre que sense deixar-lo ja ens mena a les ruïnes de l’església de Sant Genís i poc més enllà les tombes. Hem parat a fer el mos i recuperar forces, que ja fa unes dues hores i poc més que caminem. Un volt hem descansat, hem seguit fent via en direcció a la Torre de Telegrafia de Sant Martí, que avui no l’hem visitat, estem a la zona del Serrat dels Mussols, per la pista ampla que hem agafat per la dreta entrem de nou a Sant Fruitós per la zona de l’Escola Paidos. Fent via per anar al nucli antic, pels horts, ens desviem a la zona industrial del Polígon Riu d’Or Casanova, i arribar al centre esportiu  Nat’s, que fem la passera de la carretera de Vic i anar pel barri de la Rosaleda a la zona industrial del Grau-Guix i refent un petit tram de l’anada retornem al Cap. Això ho podeu seguir amb l’enllaç que hi deixo gravat pel company Mario: Cap S.F. Tombes de Sant Genís....

PERFIL DE LA CAMINADA

Per acabar hi deixo tres enllaços que penso que poden ser d’interès i pel que a mi respecta són molt importants per la seva informació:

Tombes de Sant Genís  --- Església de Sant Genís de la Vall dels horts --- Les Tombes de Sant Genís Montpeità

DEL CAP ANEM AL GUIX I PODEM VEURE AQUESTA IMATGE

FENT VIA ENTRE CAMPS I LA BOIRA

PEL POLÌGON INDUSTRIAL DEL GRAU-GUIX

ANEM A SANT FRUITÓS

AL BOSQUET - MONUMENT A LA CONSTITUCIÓ DEL 1812

EL PONT DE L'AUTOVIA AMB LA PRESÈNCIA DE LA BOIRA

DUES  BARRAQUES DE PEDRA SECA EN MIG DEL CAMP

FENT EL CIM DE LA PISTA QUE MENA AL MONESTIR DE SANT BENET 

AVUI EL MIRADOR DE SANT BENET 

PEL CORRIOL QUE ENS PERMET ANAR A NAVARCLES

UN CORRIOL FANTÀSTIC, MOLT PRECIÓS

ENTREM A NAVARCLES PER LA FÀBRICA VERMELLA - AVUI RESTAURANT

PER LA CARRETERA DE SANT BENET VIA AL TÚNEL...

...QUE ENS DEIXA TRAVESSAR LA CARRETERA DE VIC AMB SEGURETAT

AL FINAL DEL TÚNEL LA PISTA

QUE VA AL MAS DE LES OLIVERES

LES RUNES DE L'ESGLÉSIA DE SANT GENÍS

FENT LA VISITA PER AGRAIR EL LLEGAT DELS AVANTPASSATS

ESTÀ MOLT DEGRADA UNA LLÀSTIMA QUE NO ES FACI QUELCOM MÉS

EL COMPANY MARIO FOTOGRAFIANT LES TOMBES

GRANDIOSOS BLOCS DE PEDRA POSSIBLES TOMBES...?

IMPRESSIONANT UNA JOIA QUE NO TÉ PREU

LA CULTURA EN AQUEST PAÍS NO SE LA VALORA

AQUESTA ESTÁ TRENCADA  PERÒ QUE MENYS PER LA POCA PROTECCIÓ I MANTENIMENT, TANT DEL LLOC COM DE LES MATEIXES TOMBES

SEGUIM FENT VIA

L'ENTORN CONVIDA A SEURE I FER ...

...UN PETIT DESCANS...

...CANVIAR IMPRESSIONS O TAMBÉ...

...FER UN MOS...

JA VEIEU LA BOIRA QUE NO ENS DEIXA

VEURE I MENJAR UN XIC ÉS IMPORTANT 

NO TOTHOM VOL SEURE EH!

TOT ES COMPARTEIX, CAMINADA COMPANYIA MENJAR...

L'AMBIENT DEL GRUP ÉS FENOMENAL

PREPARANT LA FOTO PEL RECORD

LA PRIMERA  L'HA FET EL MARIO

LA SEGONA L'HA FET LA COMPANYA MONTSE RIBALTA

EL DESCANS A ARRIBAT AL FINAL...

RE-EMPRENEM LA MARXA

A POC A POC ANEM SEGUINT AL CAP...

...DE LA CAMINADA

TOTS EN ACCIÓ NOVAMENT

PER LA SERRA DELS MUSSOLS FENT VIA

MOLT  A TOCAR DEL BOSC DE SANT MARTÍ

VISTA DEL POBLE DE SANT FRUITÓS

PASSERA DE LA ROSALEDA A LA CARRETERA DE VIC, QUE LA FEM PER REFER UN TRAM DE L'ANADA AL POLÌGON DEL GRAU-GUIX I AL CAP

MOLTES GRÀCIES PER LA VISITA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada