EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 11 de novembre de 2020

La Gola dels Esparvers

 

Ja tenim una caminada saludable més al sarró. Aquesta ha consistit a anar al Gorg de Les Escaletes, però a on ens hem esplaiat més ha estat concretament a la gola dels Esparvers. Un petit canvi que ens permet fer en poder travessar la riera de Rajadell per les pilones que hi ha en el punt de Can Poc Oli, així com poder també fer la passera del riu Cardener quasi en el mateix indret. Sincerament han estat dues actuacions que ens han obert un ventall de possibilitats amb unes reduccions de temps força importants.

Amb la traça que he gravat amb Wikiloc, la podeu seguir fàcilment, és una caminada molt planera que la pot gaudir tota persona que ho desitgi sense dificultat, gaudint d’una part de l’anella verda que els Manresans tenim a l’abast i l’hem de valorar com es mereix, per tot el que ens aporta, que no és poc.

L’enllaç a seguir és:  Del Cap al Gorg de les Escaletes i més...

 

GRÀFIC DE LA CAMINADA

Per aquest motiu a partir d’ara la caminada saludable que duem a terme com he mencionat al gorg de Les Escaletes, ara la donaré a conèixer com la Gola dels Esparvers. L’itinerari com podreu constatar no varia massa, l’entorn és el mateix, la riera de Rajadell, amb el seu bosc de ribera, sempre en totes les estacions de l’any preciós, per la seva vegetació, per la pau que s’hi respira, per la diferència dels colors, per estar glaçat, o com avui, que per la pluja que va caure fa ben poc, amb un terra ben humit hem hagut d’anar amb compte per no relliscar o com és lògic estalviar els tolls d’aigua que hem anat trobant. Tot fa que les caminades siguin diferents amb elements sorprenents, que aporten el seu encant al fet de dur a terme l’activitat que el grup de persones que ho compartim, i, gaudim de tot plegat, al mateix temps vivim les sensacions tan agradables que la natura ens transmet al cos, aportant uns beneficis emocionals, físics, de ben estar tan grans, que certament es fa difícil poder descriure generalitzant, ja que personalment crec que cadascú ho deu sentir a la seva manera. El més important però és el resultat final que és molt positiu, que si hom disposa de temps lliure, val la pena dedicar un mínim d’aquest, a fer activitat a l’aire lliure, per moltes activitats diverses que ja sabem que hi ha i que cada una a la seva manera aporten beneficis saludables, no ho posaré pas gens en dubte, però si m’ho permeteu, insistiré en el fet que com a l’aire lliure, i amb la natura amb tots els elements tan valuosos que ens ofereix, m’atreveixo a dir que no hi ha altra activitat que la pugui superar.

Bé! Avui en les fotografies constatareu en part el que he dit anteriorment de la pluja per l’aigua amarronada que per la riera i corria, ara feia uns dies que ja havia quedat ben seca. La catifa de fulles, senyal de tardor ben tangible, una obra d’art en plena natura, que em té captivat, a més de l’entorn en general tan gratificant i amable.

SORTIM PEL PARC DE SANT IGNASI

LA PASSERA DE LES ESCODINES 

EL COMPANY TONI GUILLEN A PUNT DE FER LA ROTONDA...

...PER ANAR AL PASSEIG DEL RIU...

...CARDENER AMB LA SEU AL DAVANT

FENT EL CAMÍ DE LES PEDRERES

UN CORRIOL MOL MACO ENCARA...

DINTRA DE LA CIUTAT

ARA JA SOM FORA VIA AL MAS...

...DELS CORRONS

PARATS OBSERVANT EL TREBALL...

...QUE ESTÁ FENT LA MÀQUINA

JA SOM  AL GORG DE LES CALESTES

LES COMPANYES ÀNGELS MASOT I LA FINA PIGUILLEM

AQUI AMB EL MARIO I EL JOSEP FENT LES...

FOTOGRAFIES DE LA GOLA  AMB L'AIGUA REMOGUDA PER LA PLUJA

HEM ARRIBAT AL GORG DELS ESPARVERS 

DOS INDRETS DE LA CAMINADA...

      EL PONTARRÓ   I   ADMIRANT L'OBRA D'ART

AQUÍ LA PODEU APRECIAR FORÇA BÉ

APROFITEM PER DESCANSAR

AVUI AMB EL COLOR DE L'AIGUA REMOGUDA

EL LLOC ÉS ACOLLIDOR I MOLT MACO 

EL JOAN CLEMENTE EN PRIMER TERME FENT EL MOS 

LA TARDOR BEN PRESENT - EL LLOC ACOLIDOR

LA RIERA DE RAJADELL

LES FOTOGRAFIES PEL RECORD...

DEL GRUP AMB LA MASCOTA INCLOSA

EMPRENENT LA CAMINADA NOVAMENT

EL LUCAS I EL PEDRO ISMAEL EN PRIMER TERME

LA PISTA DE LA LLERA DE LA RIERA EL JAUME I JO MATEIX


TRAVESSANT LA RIERA PER LES PILONES...
...DE L'INDRET DE CAN POC OLI


EL JOAN CANYADELL AL CAPDAVANT DEL GRUP

EL LUCA I EL  PERDO ISMAEL FENT LA PASSERA DE CAN POC OLI
DEL RIU CARDENER -EL COMPANT JOSEP GRAU EL PRIMER


FENT VIA PER LA LLERA DEL CARDENER  - BARRI DE SANT PAU

ENTRDA A LA CIUTAT - MANRESA COR DE CATALUNYA

LA SEU NOVAMENT AL FONS 

FENT LA ROTONDA PER ANAR...

A LA VIA DE SANT IGNASI I RETORNAR AL CAPCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada