EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 13 de novembre de 2020

La Font Girada i la de l'Arrel

 

Benvinguts al bloc. Per finalitzar la setmana de les caminades saludables que des del Cap i l’Associació de veïns, duem a terme habitualment tres dies per setmana, aquest divendres tot i les limitacions que ens toca viure pel confinament perimetral, ens hem escapat fins a la Font de La Girada i també hem gaudit una vegada més de la Font de l’Arrel.

Vint-i-una persones ho hem compartit com sempre amb un ambient fantàstic, que és un dels elements que se sumen al que de per si ja ens aporta el fet de tenir el contacta amb la natura, de gaudir dels paratges i els entorns que en aquesta època de tardor, dia a dia van canviant i per tant per molt que sovint es facin les caminades diguem repetitives, dona la sensació que siguin de vegades prou diferents i atractives. Són dies que a primera hora del matí hi acostuma a haver boira, encara que més tard o d’hora, per regla general s’aixeca i ja ens ofereix una altra visió de l’entorn. Els arbres es van quedant sense fulles, els corriols i pistes semblen catifes amb tota la varietat de colors atractius, resumint, que hom gaudeix de l’activitat que l’hi agrada fer, com també de l’espectacle que pas a pas anem observant, que ens dóna vida, alegria i ben estar, sense cap mena de dubtes.

Aquest divendres ha estat una mica més llarga de l’habitual, però la caminada circular que hem dut a terme ens ha satisfet plenament, per citar alguns elements diré que, començant per la Torre Lluviá, construcció modernista, hem trepitjat el que queda de la Via Romana del bosc de Can Cuques, hem travessat el pont que per baix hi ha la via del tren de Lleida, i hem fet via al Gorg Blau. Per la llera del costat dret de la riera de Rajadell, gaudint del poc cabal (més aviat dels tolls d’aigua per la manca de pluges), ens hem atansat a la pista que mena a l’altra construcció modernista coneguda com la Noguera, encara que sense arribar-hi, hem travessat les pilones que hi ha a la riera per fer un petit corriol i vorejant el camp ens ha permès enllaçar amb la pista que ens ha fet arribar a la Font Girada. Avui era l’objectiu a assolir, hi hem fet una parada llarga, ja que hem fet un mos, i s’han recuperat les forces per fer el retorn a la ciutat. Per dur a terme el retorn entre altres elements (que sempre en queden de pendents), però, anar fent el corriol preciós que hi ha per anar al Gorg Blau, en les fotografies podreu veure una pedra que sembla talment la fisonomia d’un animaló, sempre m’ha cridat l’atenció per la seva singularitat, seguint caminant pels tobogans del corriol, amb el paratge tan bonic que s’hi gaudeix, també amb la riera, encara que ja he dit amb algun tram completament sec, hem arribat al Gorg Blau novament, però ara hem seguit el corriol fins a travessar el Torrent de l’Infern, i pujar a la Font de l’Arrel. També hi hem fet una paradeta per fer un glop d’aigua, evidentment gaudir de la font i el seu entorn, per emprendre la caminada i que avui vorejant el camp ens hem permès d’anar al mirador de la Vall del Suanya. Ja us podeu imaginar que és una vista preciosa, pels que no pateixen de vertigen és una passada, el conjunt del bosc de ribera, la pista ampla que voreja la riera i la riera al fons, val a dir que és un dels moments de la caminada més exultants i enriquidors. La  llàstima es que no és pot fer sempre pel fet que quan el camp està sembrat ho hem de respectar. A partir d’aquí, hem combinat trossets de corriol amb la carretera que mena a Sant Salvador de Vallformosa, per arribar al Bosc del Suanya, ara passat el pont de la riera per la dreta anem al camí agrícola, asfaltat que no l’hem deixat fins que hem travessat la via del tren de Lleida i arribar a la zona esportiva del Congost, que ja hi hem fet via a l’anada, per tant a partir d’aquí hem refet el camí que passant pel passeig del Riu Cardener, i l’avinguda de Sant Ignasi, ja hem encarrilat per retornar al Cap, que com és habitual és el punt de trobada, inici i final de les caminades saludables.

Amb un temps de quatre hores i mitja, hem caminat dinou quilòmetres i mig, ens hem passat una matinal fabulosa, i com acostumo a dir: Hem col·laborat a preservar la salut, condició principal de fer efectives les caminades, a més de tot el que he citat, i que ho podeu constar amb les fotografies. Avui tan sols deixo l’enllaç que he gravat a Wikiloc per si us desperta interès i la desitgeu fer com nosaltres, vull dir que no hi ha el perfil gràfic, però si aneu a l’enllaç, ja el veureu: Del Cap a la Girada circular...

Moltes gràcies pel temps dispensat i bon cap de setmana!


SORTINT DE LA CIUTAT PER LA ZONA DEL CONGOST

FENT VIA PER ANAR A LA TORRE LLUVIÁ

AL FONS LA TORRE LLUVIÁ - ARA DIRECCIÓ A...

...CAN CUQUES PERÒ PRIMER PODEM VEURE AQUESTA CASETA TAN ORIGINAL

CAN CUQUES I EL POU D'AIGUA
FENT EL CORRIOL QUE PEL COSTAT HI HA LA VIA DEL TREN ANEM AL GORG BLAU


PER LA LLERA DE LA RIERA DE RAJADELL HEM DE FER UNA PETITA GRIMPADA

PEL CORRIOL QUE SEMBLA...

...UNA CATIFA

EL JAUME EN PRIMER PLA

PARATS A LA CRUÏLLA QUE MENA A LA GIRADA

LES PILONES DE LA RIERA         LA PISTA AMPLA 

LA BOIRA ENS HA ACOMPANYAT UNA ESTONA

EL CORRIOL DE LA FONT GIRADA

JA HI SOM!

LA MERCÈ, EL JAUME I LA TRESA  FENT EL MOS

TOT I ELS BANCS...

ALGUNS RESTEM DRETS

PERÒ TOTES RECUPERANT FORCES

SEMBLEN PROU SATISFETES OI?

QUASI TOTES S'HAN POSAT D'ACORD A UN COSTAT

UNA PERSPECTIVA GENERAL DE LA FONT...

UN LLOC ACOLLIDOR MOLT ADIENT PER...

GAUDIR DE LA FONT DEL SEU ENTORN...

FER PETAR LA XERRADA

AQUÍ M'HAN ENGANXAT DE PLE AMB EL PLÀTAN

LA FOTOGRAFIA DE RECORD AMB EL MARIO

AQUESTA AMB L'ÀNGELS QUE HA FET L'ANTERIOR

UN TRAM DE LA RIERA DE RAJADELL BEN SEC

HI VEIEU LA CARA D'UN ANIMALÓ?

 EL TONI GUILLEN FENT LA FOTOGRAFIA DE LA PEDRA TAN PECULIAR
OBSERVANT LA PEDRA I EL SEU ENTORN


ARRIBADA AL GORG BLAU - PART DEL SEU ENTORN

AVUI L'HEM VIST AIXÍ AMB L'AIGUA...

REMOGUDA PER LA PLUJA QUE VA CAURE FA POCS DIES

PARATS A LA CRUÏLLA DEL CORRIOL PER ANAR A LA FONT DE L'ARREL

UNA IMATGE QUE PARLA PER SI SOLA

LA FONT DE L'ARREL

PARADA PER GAUDIR-LA I FER UN GLOP D'AIGUA

JA PORTEM UNA ESTONA CAMINANT IGAUDINT MOLT DE TOT 

AMB UN DIA I UNA TEMPERATURA  MOLT AGRADABLE

LA CARME MOT CONTENTA I SATISFETA LA SEGUEIX  L'ANGELS

TRAVESANT LA RIERA DE RAJADELL AL BOSC DEL SUANYA ACABO EL REPORTATGE D'AVUI

SALUT I CAMINADES!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada