EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 21 d’octubre de 2020

Caminada a Sota Collbaix

 

Avui dimecres el grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, hem estrenat una nova caminada, hem fet un recorregut per sota el Collbaix. Aquest cim tan emblemàtic pels Manresans i comarca del Bages que tan majestuosament amb la seva ubicació ens permet moltes vegades orientar-nos del lloc a on ens trobem o la direcció que tenim d’emprendre per arribar al destí que ens hàgim proposat. I hem englobat passar per la Morera, edifici modernista també molt conegut penso per moltes persones, fent el retorn pel Molí del Celler, El Balcells, gaudint de l’aqüeducte que hi ha a més de les oliveres i vinyes que aporten una imatge fantàstica, acompanyant la caminada, i sempre, sempre, amb la presència del Collbaix, que al cap i la fi, ha estat l’objectiu de la caminada.

Vint-i-sis persones són les que l’hem compartit, amb un dia que en principi ha plogut i ens ha aportat el dubta de si tirar endavant amb el repte o no, decidint finalment que tiràvem endavant i sobre la marxa ja decidiríem el que calgués. Tot ha estat un ensurt perquè no ha fet res, ans el contrari ens ha permès de gaudir de la caminada, que avui la guiada el company Pere Feliu, ja que aquella zona la coneix més que bé, així que amb una confiança plena, sota la seva direcció hem realitzat la caminada, i serà a partir d’ara una més de les que conformaran la programació de les caminades saludables que habitualment anem duent a terme, els dilluns, dimecres i divendres de cada setmana de l’any.

Com ja he dit el dia tot i una mica rúfol, ja veureu per les fotografies que els paisatges són molt macos, insisteixo sempre acompanyats per la presència del cim del Collbaix, amb el bosc en uns llocs, altres les vinyes i les oliveres, els camps ara llaurats a punt per tornar a produir el que calgui, amb els colors de la tardor que alegren els camins i els prats, aportant una dosi de ben estar, d’ànims i alegria, que influeixen en el ben estar personal, ajudant sens dubte a preservar la salut amb una bona qualitat de vida.

S’han fet moltes fotografies que com tinc costum n’he fet una selecció i si ho desitgeu les podeu gaudir. Amb tot però us asseguro que se’n gaudeix molt més participant de l’activitat, i si ho voleu constatar, tan sols heu de decidir acompanyar-nos i vosaltres mateixos decidireu.

CAMINANT PEL PASSEIG DEL RIU CARDENER

DE BON MATÍ JA EM SOBRA ROBA

FENT EL PONT QUE TRAVESSA EL RIU CARDENER

TRANSITANT PER LA ZONA DEL CONGOST

PER LA VORA DE LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PUNT A ON LA TRAVESSEM

 PEL CAMÍ AGRÍCOLA DEL SUANYA

JA TENIM EL CIM DEL COLLBAIX A LA VISTA

PER AQUEST PONT  DE PEDRA  TORNEM A TREVESSAR LA VIA DEL TREN

PELS PLANS DEL COLLBAIX VIA A LA...

...CASA DE LA MORERA

DE CONSTRUCCIÓ MODERNISTA PRECIOSA!!

EL LLOC ESCOLLIT PER...

...PARAR I RECUPERAR...

...LES FORCES

DUES IMATGES AMB EL COLLBAIX DE FONS

EL RÉTOL DEL MOLÍ DEL CELLER I EL SEU ENTORN

ENS TROBEM A DARRERE DE LA CASA DEL BALCELLS

LA CASA, EL MANEL I EL JOSEP ADMETLLA

ENS HI HEM FET LA FOTOGRAFIA PEL RECORD

 AL BALCELLS PERÒ AMB UNA ALTRA VISTA

 JA DEIXEM LA CASA PERÒ EL COLLBAIX AL FONS

CAMINEM PARAL·LELS A L'EIX

TORNEM A GAUDIR  DE LES OLIVERES, ELS CEPS I EL BOSC

UNA PRECIOSITAT !!

L'AQÜEDUCTE DEL BALCELLS UNA JOIA DE CONSTRUCCIÓ

UNA VISTA GENERAL DEL PARATGE I LES PERSONES DE LA CAMINADA

 EL CONTACTA AMB LA NATURA NO TE PREU

PAS A PAS ENS ANEM ACOSTANT A LA CIUTAT NOVAMENT

PERÒ ENCARA  VEIEM EL COLLBAIX IMPRESSIONANT

ELS CAMPS ACABATS DE LLAURAR 

BAIXANT PEL CORRIOL DEL CAMÍ DE RAJADELL

DUES ICONES DE LA CIUTAT  LA SEU I...

...LA SANTA COVA - AVUI SÓN LES IMATGES QUE CLOUEN EL REPORTATGE GRÀFIC

El trac que hi deixo és el que ha gravat el company Mario, que a més de vetllar per nosaltres, porta la farmaciola per si hi hagués alguna incidència, fa fotografies, i grava les caminades, com podeu deduir és un tot terreny. Gràcies Mario per tot el que aportes a la bona organització de les caminades.

La traça:Cap la Morera, Molí, el Balcells

EL PERFIL DE LA CAMINADA

SALUT I CAMINADES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada