EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 20 d’agost de 2020

Forn de Terrissa del BrucAmb aquesta nova caminada saludable en sumem sis del mes d’agost, amb això vull dir que ja ens en queden poquetes, i com és lògic ja és qüestió d’anar per preparar nova programació.
Benvinguts de nou al bloc, en aquesta ocasió comentaré un xic la caminada que s’ha dut a terme per anar a visitar el Forn de Terrissa de Can Marquès, o conegut també com del Bruc. Per norma general intento donar el màxim d’informació possible, que he de dir que amb la connivència de les persones que compartim les caminades, amb la seva implicació m’ajuden molt a poder proporcionar certs detalls, que probablement jo tot sol, no donaria l’abast. En aquest cas una vegada més la companya Mercè Soldevila m’ha fet arribar l’enllaç que podeu seguir si us interessa ampliar coneixements referent al Forn que hem visitat, que entre altres coses ha estat uns dels objectius de la caminada. Constatareu que és una web molt didàctica, i per tant aconsello que aneu i cliqueu a cada pestanya, ja que totes donen una informació molt acurada: Forn de terrissa de Can Marquès
Deixem els cotxes a l’aparcament que queda per sota l’ermita de La Salut a Collbató, i una vegada hem fet uns petits escalfaments, iniciem la caminada per cert un xic forts per començar, però tampoc és massa llarg el corriol, un volt som a dalt, ja anem fent baixada per dirigir-nos a la sortida del poble que passem a tocar de l’alzina centenària, per seguir per la pista ampla amunt i arribar al primer objectiu que ha estat el Forn, satisfeta la curiositat de les disset persones que avui hem compartit la caminada, amb el guiatge dels companys Pere Torras, Mercè Soldevila i Dolors Solà, anem fent via per anar a la Parròquia de Collbató. La sorpresa ha estat a l’hora de travessar el torrent de Santa Maria, ja que a conseqüència dels aiguats (pluges), que la setmana passada hi va haver en aquella zona del massís de Montserrat, ho hem trobat el torrent molt malt més i pel lloc que habitualment podíem travessar, avui ha estat superar un escull de rellevància, alguns hem anat a donar una petita volta per veure si ho podíem fer més fàcil, però no ha estat el cas, així que un cop hem esmorzat, el retorn l’hem fet pel lloc de costum amb prudència, però ens n’hem assortit. A partir d’aquí la caminada ja estat diguem que normal, tot i quedar bocabadats amb els xaragalls que per la força de l’aigua ha anat obrint per les pistes que hem transitat. Això ens ha fet agafar consciència de la quantitat d’aigua que va córrer en poca estona per la zona (encara que alguns ho vàrem poder veure per les notícies), però no cal dir que el fet de veureu in situ és totalment diferent.
Amb tot però la caminada ha estat molt interessant, ara ja parlem del tercer element important, com és la masia de Can Jorba amb la seva ermita i el dipòsit d’oli, que si seguiu l’enllaç, en podreu ampliar detalls molt interessants:
Finalment seguint amb la caminada programada ens atansem al restaurant Vinya Nova, que el deixem per convergir a la pista que ja hem fet a l’anada i novament entrar a Collbató per anar fins al mirador fantàstic que val la pena anar-i per veure la panoràmica que ens ofereix del Massís de Montserrat, de l’ermita de La Salut, de l’entrada a les Coves del Salnitre de Collbató ec... Com podeu deduir és una caminada força entretinguda per la gran quantitat d’elements naturals, històrics i culturals a banda de la naturalesa que ens envolta que no cal dir que és tan generosa, amable i agraïda, que sempre queden ganes de tornar-la a fer.
Mai em cansaré de recomanar-la, encara que també he de reconèixer que tot el que sigui tenir contacta amb la natura, viure la història dels nostres avantpassats i si podem sumar, visualitzar construccions de la mena que siguin, tot plegat em proporciona i em transmet un estat de relaxació, de ben estar, que no es compensa amb tots els diners del món.
Ara si és del vostre grat, podeu veure les fotografies que s’han fet durant la caminada, no hi són totes però per fer-vos una idea penso que són vàlides.
Si desitgeu fer la caminada com l’hem dut a terme avui podeu seguir l’enllaç de wikiloc: Forn de terrissa del Bruc-2020

ARRIBADA A COLLBATÓ - APARCAMENT

ESTIRAMENTS

ÉS UN ESPAI MOLT ADIENT PER FER-HO

EN PLENA CAMINADA

UNS CORRIOLS PRECIOSOS

L'ALZINA CENTENÀRIA  -  L'ENLLAÇ PER SABER MÉS DETALLS: El delicat estat de......

ENVOLTAT DE LA VEGETACIÓ  MOLT ESPLENDOROSA

VISTES DEL FORN DE TERRISSA

INTERIOR DEL FORN - IMPRESSIONANT

VIST DES DE DALT
EL CAMPANAR DE LA PARRÒQUIA DEL BRUC

UNA ALTRA PERSPECTIVA ÉS MOLT MACO

FAÇANA DE LA RECTORIA

UNA VISTA MÉS GENERAL

EL LLOC INDICAT PER FER L'ESMORZAR I DESCANSAR UN XIC

UNS ASSEGUTS ALTRES DRETS COMPARTINT PARERS

DISSET PARTICIPANTS HEM COMPARTIT LA CAMINADA

PREPARANT LA CONTINUÏTAT DE LA CAMINADA

TRAVESSANT EL TORRENT DE SANTA MARIA QUE AVUI ENS HA DONAT ALGUN PROBLEMA A CAUSA DE LES ÚLTIMES PLUGES

SUPERAT L'ESCULL JA DEIXEM ENRERE LA PARRÒQUIA

SUPERANT ELS DESNIVELLS  DURANT LA CAMINADA  

ARA DE BAIXADA SEMPRE GAUDINT DE TOT L'ENTORN

ENTRE BOSCOS I CAMPS - PISTA AMPLA

EL TERRA SEMBLA UNA CATIFA DE PINASSA

EL PERE I TOTS GAUDINT DE L'ENTORN DEL MASSÍS DE MONTSERRAT- UN PRIVILEGI!

LA CAPELLA DE CAN JORBA TÉ UNA HISTÒRIA QUE VAL LA PENA CONÈIXER, SI SEGUIU L'ENLLAÇ HO PODREU CONSULTAR:Can Jorba

FENT VIA PEL COSTAT DELA MASÍA  CAN JORBA

EL DIPÒSIT O TINA D'OLI DE CAN JORBA MOLT SINGULAR

DOTZE MEMBRES ENS HI HEM FET LA FOTOGRAFIA DE RECORD

SEGUIM CAMINANT PER RETORNAR AL LLOC DE PARTIDA

EL CAMPANAR DE L'ESGLÉSIA DE COLLBATÓ

EL MASSÍS DE MONTSERRAT VIST DES DEL MIRADOR DE COLLBATÓ

UN PETIT DESCANS PER GAUDIR DE LES VISTES I FER UN GLOP D'AIGUA

VISTA DE L'ERMITA DE LA SALUT I L'ENTRADA DE LES COVES DEL SALNITRE

PUJANT A L'ERMITA - COLLBATÓ QUEDA ENRERE

JA HEM ARRIBAT A L'ERMITA DE LA SALUT
UN PETIT RESUM:La Salut de Collbató

VISTA DE COLLBATÓ DES DE L'ERMITA

UNA VISTA DE LES MOLTES QUE HEM GAUDIT DURANT LA CAMINADA QUE ACOSTUMEN A SER ESPECTACULARS

SALUT I CAMINADES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada