EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dilluns, 29 de juny de 2020

Oller del Mas Mil·liari


Bon dilluns dia de Sant Pere i Sant Pau, com segur recordareu antigament era festiu, però d’això ja en fa un cert temps, avui en l’actualitat és considerat com a dia feiner, i per tant catorze persones components del grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns, hem fet la cloenda de caminades saludables pel que fa al mes de juny. Amb total i sumant els tres nivells dels quals disposem per gaudir de les caminades saludables, hem sortit a caminar cinquanta-sis persones, ja he dit que nosaltres les llargues hem estat catorze, més vint-i-quatre de les mitjanes, i les divuit de les curtes, hem sumat el total que ja he esmentat. Dies enrere ja vaig tocar el tema, i penso que va quedar clar que en general ha baixat la participació, tot i que som conscients dels problemes que la situació anòmala que hem passat i que encara en patim conseqüències diverses. Algunes persones se’ls ha canviat el seu tarannà i han hagut de reorganitzar-se d’altra manera, també la influència de la calor, que per això sortim una hora més d’hora, o per les necessitats familiars d’haver de cuidar dels menuts que ja no van a l’escola, son elements que afecten la quantitat de persones que temps enrere sí, que podien acompanyar-nos a les caminades, no dubtem gens que amb els dies tot anirà retornant al seu lloc i molt probablement tornarem a ser una bona colla.
Per aquest dilluns els de les caminades saludables llargues l’objectiu ha estat anar fins a l’Oller del Mas, segur que n’heu sentit parlar i no dubto que fins i tot poder hi heu estat a visitar el celler, en el festival de música estiuenc que ja fa uns anys duen a terme a la fresca, també per la fira ecològica que aquesta primavera passada varen organitzar, o fins i tot quant fan la verema del raïm que si hom ho desitja, hi pot participar personalment com és evident amb la deguda inscripció que per la bona organització de la feina, ho gestionen per la seva web o personalment. He citat algunes de les activitats que duen a terme, encara que reconec que en deixo moltes que ara no recordo o també per desconeixement d’aquestes, ja em perdonareu.
La qüestió és que avui l’hem dut a terme totalment al revés del que tenim costum de fer-la. Per començar ja la teníem programada com a la primera del mes i la vam haver d’ajornar per la quantitat d’aigua que corria per la riera de Rajadell i la passera no es podia travessar. Com constatareu doncs al final ha estat l’última que hem realitzat el mes de juny i a sobre l’he girat totalment, cosa que no cal dir que afecta  d’alguna manera al desenvolupament de la caminada i de vegades fins i tot és agradable per les novetats que aporta, donant peu a fer quelcom de diferent, en el cas d’avui per exemple s’ha allargat una mica més del que és habitual, i si no podeu seguir l’enllaç de Wikiloc que hem gravat i ho constatareu: Manresa -Oller del Mas (Girada)
Per acabar desitjo que gaudiu de les fotografies que avui han fet els companys de caminada per guardar-ne record.

Abans d’entrar amb el tema de fotografies, vull donar les gràcies al company de caminades Xavier Cabot, que ens ha fet arribar pel grup de WahtsAap, una informació sobre la columna romana anomenada o coneguda com a mil·liari, i he pensat que ho tenia de compartir amb vosaltres, pels que estigueu interessats a ampliar coneixements culturals diversos. En aquest cas em refereixo a la fotografia del encapçalament del comentari de la caminada d’avui, el perquè de la seva presència i el significat i si m’ho permeteu, l’autenticitat de la columna romana coneguda com a Mil·liari. Afegeixo un abstracte que ell ens ha tramés, però que jo he copiat directament de la web i que vosaltres mateixos podeu seguir l’enllaç per saber-ne amb més detall de tot en general: Manresa,Caminada Popular Joan Vila.......

LA COLUMNA O MIL·LIARI

INFORMACIÓ  DE LA UBICACIÓ I DADES DEL MIL·LIARI

EL MIL·LIARI I PART DEL SEU ENTORN
LES FOTOGRAFIES DE LA CAMINADA

SORTIDA DE DAVANT DEL CAP DEL BARRI 

PASSANT PER DAVANT DE LA COVA..

..GAUDIM D'AQUESTA VISTA DE LA SEU

PEL PONT VELL..

..TRAVESSEM EL RIU CARDENER..

..I PER LA PASSERA  ANEM VIA A LA TORRE DE SANTA CATERINA.

EL COMPANY ANTOLÍ I LA CARME SALA  FENT LA PUJADA...

PER CAMINS ENVOLTATS DE FRESCOR A PRIMERA HORA

LA PASSERA DE LA RIERA DE RAJADELL..

..QUE UN MES ENRERE NO ENS PERMETIA EL PAS

SEGUIM PISTA AMUNT ENVOLTATS DE BOSC DE RIBERA

PASSANT PER LA FONT DEL BALÇET

ARRIBAREM A L'OBJECTIU D'AVUI - L'OLLER DEL MAS

ABANS D'ARRIBAR PERÒ PAREM PER GAUDIR DE L'OMBRA DEL BOSC..

I RECUPERAR LES FORCES - L'ÀNGELS I EL JOSEP EN PRIMER TERME

UNA VISTA MÉS GENERAL DELS CAMINANTS

EL QUI HO DESITJA POT SEURE

LES FOTOGRAFIES DE LES PERSONES...

..QUE AVUI HEM COMPARTIT LA CAMINADA

PASSANT PER DAVANT DE L'OLLER DEL MAS PER RETORNAR ...

ENTRE MIG DEL CAMP DE CEREALS ENS DONA ACCÉS A...

UNA VISTA MÉS GENERAL- COM DEIA ENS PERMET ARRIBAR AL BARRI DEL SOL I AIRE...

BAIXEM A LA ZONA DEL CONGOST TRAVESSANT LA VIA DEL TREN DE LLEIDA..

..I PEL PASSEIG DEL RIU  ARRIBAREM AL CAP NOVAMENT

AQUESTA ÉS LA GRÀFICA I LES DADES DE LA CAMINADA


1 comentari:

  1. Ha fet un any que us vaig conèixer, no tinc paraules d’agraïment per tot el què he rebut...
    Han estat moltes caminades, i sempre amb un ambient fantàstic .
    Mil gràcies!!!

    ResponElimina