EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 23 de març de 2019

Fonts de Sant Salvador de Guardiola

Bon dissabte. En aquesta ocasió catorze components del Grup de Walk Friday, hem anat a la veïna població de Sant Salvador de Guardiola, per fer una caminada per diverses fonts que hi ha. De fet són tantes de les que disposa, no sabria pas dir exactament les que hi ha, però sí que puc dir que es poden dur a terme en tres recorreguts diferents, i que ho tenim fàcil pel fet que en entrar al poble per la part del camp de futbol, hi ha un plafó informatiu d’aquestes i dels diferents recorreguts que fan arribar a les fonts que hom cregui que pot fer. Segur que amb un dia no les fareu pas totes, ja que són itineraris molt entretinguts per la quantitat de fonts, i és evident que en cada una d’elles és obligat parar, gaudir-la, informar-se i sobretot pel record fer-hi alguna fotografia.
Jo personalment us puc dir que l’he fet tres vegades, en tres anys i estacions diferents, i òbviament cada vegada he gaudit molt de la caminada de l’entorn per ser cada cop diferent i per rematar-ho sempre hem variat el recorregut, cosa que fa que les fonts que he visitat han estat diferents.
Val a dir que el guiatge d’aquestes caminades ha anat a càrrec del company Toni Ribera, que domina aquelles contrades pel fet que fa uns quants anys que resideix al municipi. Això comporta una seguretat per la coneixença dels camins, pistes i corriols que fan arribar als llocs escollits de la caminada. Avui han estat set les fonts que hem visitat i tres punts d’interès com han estat la casa Urpina, coneguda per la seva producció de Formatges, i altres productes, gestionat per l’empresa d’Ampans, hem passat pel mas de Can Puig, que avui dia s’hi duen a terme (penso que tot l’any), colònies infantils, i per Can Punset. Pe tant és fàcil deduir que ha estat una caminada molt intensa, interessant, agraïda, compartida com és habitual amb bons amics, amb un entorn molt generós, per les plantes i flors que en aquest temps ja s’hi pot veure, per l’aigua, que tot i no ploure, deu midó encara del cabal d’alguns llocs que hem passat.
Bé! Acabo com altres vegades recomanant que si us agrada sortir a caminar, intenteu de fer-la que no dubto gens que en gaudireu i repetireu, per poder amb més o menys vegades veure totes les fonts i el seu entorn, i si les trobeu com nosaltres avui, totes netes i arreglades, encara molt millor. Ja he dit abans que va en funció de l’època de l’any que es faci la caminada, i les condicions climatològiques que s’hagin donat en un cert temps determinat, que no òbviament que hi té una influència important en el conjunt de la caminada. Si us va bé i ho desitgeu podeu baixar el trac que hi deixo, i així ho tindreu més fàcil per dur-la a terme: Fonts de Sant Salvador de Guardiola.  Avui el trac que hi deixo és del company Joan Canyadell, ja que ha fallat la gravació meva. Gràcies Joan!

Hi deixo també com vaig fent últimament un enllaç de la flor o planta del dia que avui ha estat la: Marfull


PRIMERA FONT - LA DE DALT

UN ENTORN PER GAUDIR DE LA NATURA

FENT VIA A LES ALTRES FONTS

PASSANT PER LA RIERA

UNA GOLA QUE FINS I TOT HI HA UNA ESCALA- SI US HI FIXEU LA VEUREU

LA GOLA EN UN ALTRE PERSPECTIVA

LA SEGONA FONT -  LA SENYAL INFORMATIVA ENS DÓNA EL SEU NOM

A DALT DEL PONT OBSERVANT ELS QUE ESTEM A LA FONT

EL PONT VIST  D'ALTRE PUNT

TERCERA FONT TOT I L'HERBA ÉS VEU BÉ

UNA PANORÀMICA

FOTO DE RECORD A LA FONT....

...DEL PARROT - LA QUARTA

LA CINQUENA - LA FONT VELLA

LA SÍNIA DE MASSATS

LA BARRACA PER GUARDAR LES EINES

EL ROMANÍ ESTÀ ESPLENDORÓS

ARRIBA L'HORA D'ESMORZAR 

RECUPERADES LES FORCES FEM LA FOTOGRAFIA DE RECORD

ES COMENÇA A VEURE LA CASA URPINA

EL MARFULL TAMBÉ ESTÀ EN PLENA FLORIDA

DUES VISTES MÉS CLARES DEL MARFULL

LA RIERA DE SANT SALVADOR

ARA EN PORTEM SIS DE FONTS

 DONEM UN COP D'ULL A LA CASA URPINA

MONTSERRAT DES DE EL MIRADOR DE LA CASA

EL LLIBRE DE VISITES DE LA CASA DE COLÒNIES DEL PUIG

EL CORRIOL QUE MENA A LA CASA

VEIEM MENUTS AMB ELS MONITORS  I EL SEU ENTORN

EL CARTELL DE L'APARCAMENT

UNA NOVA PANORÀMICA DE MONTSERRAT

EL PAÓ REAL

UN  ASE

CAL PUNSET

AMB LA SETENA  FONT ACABEM LA CAMINADA DEL DIVENDRES
Gràcies a totes per compartir una matinal fabulosa, i molt ben aprofitada, amb tan bona companyia, més les sensacions que ens ha proporcionat tot el conjunt de paisatges, la vegetació tant diversa, les fonts netes i força ben conservades, li donen un valor a la caminada que et deixa amb ganes de tornar-la a fer, encara que sigui evidentment, per encabir més nombre de fonts que en aquesta no hem pogut visitar. Gràcies una vegada més al Toni Ribera pel seu guiatge i compartir el seu saber amb nosaltres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada