EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 24 d’abril de 2021

A la Font de l'Arrel

Bon cap de setmana, espero que totes i tos hàgiu gaudit d’una bona diada de Sant Jordi, els que heu celebrat el Sant amb molt més motiu per ser el vostre dia particular de festa, i en general per ser el  patró del nostre petit país que tant estimem.

El grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, de bon matí vint-i-tres persones, vàrem celebrar la festa amb una nova caminada saludable en què vam anar fins a la Font de l’Arrel. Amb un dia tan generós de primavera, que ens va fer una mica de calor amb la qual diguem que va ser la cirereta de la sortida, pel fet que va permetre poder fruir d’anar amb màniga curta i començar a trencar el color de la pell dels braços, alguns també de les cames per anar ja en pantalons curts. Sí, que a primera hora va fer fresca com ja és habitual per l’època que ens trobem però molt d’hora el sol que ens feia companyia amb el cel tan blau i clar, que ens permetia de gaudir d’unes vistes espectaculars van ser elements que van enriquir la caminada i els paratges que en aquesta ocasió una vegada més ens va encantar i molt.

Amb la idea de tornar d’hora, per poder complir amb l’hàbit de comprar la Rosa i el Llibre per les respectives parelles, o persones estimades, aquesta caminada va ser molt encertada pel fet que no és molt llarga amb poc més de tres hores i mitja, amb esmorzar inclòs si es va amb un ritma constant, és pot dur a terme. Ho constatareu amb la traça que vaig gravar amb l’aplicació de Wikiloc que si és del vostre grat, podeu seguir i fer tal com nosaltres ahir, encara que sempre insisteixo que hi ha diverses opcions, i totes són molt vàlides, agradables i positives per les seves aportacions positives, perquè l’objectiu és gaudir sobretot de la natura, la traça per tant és: Del Cap a la Font de l'Arrel-4-2021

La Font de l'Arrel no la descobreixo pas, és una de les joies que podem veure fent caminades per l'Anella verda de Manresa. És una sortida que la tenim dintre del programa de les caminades saludables, i ni que sigui com a mínim un cop a l’any acostumem a fer-la. Per iniciar-la ho fem pel passeig del riu Cardener, anem a la Torre dels Pardals, fent el camí agrícola anem al bosc del Suanya per arribar al Torrent de l'Infern, i ja ens trobem a la Font de l’Arrel, que hi parem a fer el mos i descansar un xic a més de gaudir de l’entorn ombrívol i humit, però molt acollidor. Travessem el torrent i pel corriol sempre recte sense deixar-lo anem el Gorg Blau, que hi fem una parada per fer un glop d’aigua, també alguna fotografia i seguim per l’esquerre el corriol que mena a la via del tren de Lleida, que mitjançant el pontet que hi ha, ho travessem per anar fent via a Cal Cuques, seguim caminant per passar per la per la vora de la Torre Lluvià, que la deixem a la nostra dreta, probablement ja sabeu que és una de les construccions de tipus modernista, que amb fons europeus actualment està reconstruïda i es pot visitar, dintre els programes turístics que l’ajuntament hi destina, a banda d’algunes vegades celebrar alguns esdeveniments puntuals, exposicions en fi... que pel seu interès i valor cultural la recomano visitar si no ho heu fet encara.

La caminada no és gens dificultosa, es pot gaudir amb menuts si cal amb tranquil·litat, que d'alguna manera són els que seguiran gaudint de l'entorn i la natura, de ben segur l’estimaran i respectaran a més de preservar-la i com és evident traspassar els coneixements als qui els precedeixin per anar enriquint la història com es mereix aquest petit país nostre però a la vegada immens en tota l’extensió de la paraula.

Ara hi deixo unes quantes fotografies que s’han fet durant la caminada per guardar-ne un bon record:

EL COMPANY MARIO ACTUALITZANT LA LLISTA DE PARTICIPANTS A LA CAMINADA

FENT VIA PER LA ZONA DEL CONGOST

TRAVESSANT LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

PEL CAMÍ AGRÍCOLA ANEM AL...

...BOSC DEL SUANYA

UN DELS CORRIOLS QUE MENAN A LA FONT DE L'ARREL

EL PONT VIAL DE L'EIX TRANSVERSAL

ARRIBADA A LA FONT

EL SEU ENTORN ÉS ACOLLIDOR AMB ALGUN BANC PER SEURE

MOMENT PER RECUPERAR LES FORCES -FER UN MOS

LA FONT DE L'ARREL EN PRIMER PLA

HI HA TEMPS PER FER-LA PETAR

S'HA DE GAUDIR DEL LLOC TAN AMABLE

UNA PERSPECTIVA MÉS GENERAL

AVUI ENS FA UN DIA ESPLÈDID

EL COMPANY TONI GUILLEM FENT FOTOS PEL RECORD

EL GRUP A L'ENTORN DE LA FONT

UNA ALTRA PERSPECTIVA

EL CORRIOL QUE VE DEL TORRENT DE L'INFERN

PEL MIG DEL BOSC DE RIBERA I ELS PINS ANEM FENT VIA

AMB AQUEST ENTORN TAN PRECIÓS LA CAMINADA  ENCARA ÉS MÉS ATRACTIVA

LES SENSACIONS FANTÀSTIQUES UN REGAL DE LA NATURA

AQUEST ÉS L'ENTORN EMPEDRAT DEL GORG BLAU

DE MICA EN MICA ANEM ARRIBANT TOTS

UNA ALTRA VISTA DEL GORG BLAU - RIERA DE RAJADELL

EL SOL HI ÉS BEN PRESENT - COMENÇA A FER CALOR

UNA ALTRA JOIA DE L'ANELLA VERDA

LA FOTOGRAFIA DEL GRUP PER RECORD

EL CORRIOL QUE ENS MENA A CAL CUQUES

UN PI BEN SINGULAR - LA COMPANYA MONTSE RIBALTA EN DEIXA CONSTÀNCIA

EL PRECIÓS PONT QUE PERMET TRAVESSAR LA VIA DEL TREN DE LLEIDA

HOM NO ES CANSA DE GAUDIR DE TOT EL PARATGE I EL SEU VOLTANT

UN TRAM DE L'ANTIGA VIA ROMANA QUE ENCARA ES CONSERVA

EL CAMP DE COLZA I MONTSERRAT AL FONS PER UNA BANDA

PER L'ALTRA  EL MAJESTUÓS COLLBAIX

LA RESTAURADA TORRE LLUVIÀ

LES OLIVERES EL BOSC I NOVAMENT MONTSERRAT AL FONS  UNA VISTA ESPECTACULAR AMB EL CEL TAN BLAU I NET

PEL L'ATERAL DE L'ANTIC CAMÍ DE RAJADELL...

...ENS ANEM APROPANT A LA CIUTAT

JA SOM A CIUTAT - EL BARRI DE LES ESCODINES 
AMB AQUESTA IMATGE FINALITZO EL PETIT RESUM DE LA CAMINADA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada