EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 10 d’abril de 2021

A la Font de la Tolega i.....


Amb la caminada saludable d’aquest divendres, hem completat la setmana en curs i que ja sense adonar-nos entrarem a la primera  quinzena del mes d’abril.

La caminada ha consistit a anar a visitar les pintures rupestres que fa més o menys uns quatre anys es van localitzar en una balma molt a prop de la urbanització de les Brucardes, al terme municipal de Sant Fruitós. No és pas la primera vegada que ens hi atansem, ja que ens agrada anar a la Font de La Tolega, i al mateix anar a la font, en l’itinerari que fem, les pintures ens queden tan a prop que val la pena apropar-s’hi per gaudir-les i deixar anar la imaginació, cada u a la seva manera d’interpretar el que es pot veure, que segons l’hora del dia si el sol i és present, he de reconèixer que es fa difícil definir clarament la gran joia que tenim davant. Segurament el més adient seria concertar una visita guiada amb l’ajuntament i que alguna persona especialitzada entesa en el tema en doni explicació, però  desconec si els dies feiners podríem disposar d’aquest servei. No oblidem que som un col·lectiu de jubilats i pensionistes, de vegades també persones que estan a l’atur, tot i que en alguns casos encara estan en actiu i els dies de festa si poden, també ens acompanyen en algunes caminades. Amb tot, però l’objectiu ja he esmentat que és anar a la font i gaudir també d’aquell entorn tan acollidor, tranquil, i adient per fer-hi la parada que a més de gaudir de les vistes panoràmiques que ens ofereix el mirador que hi ha amb un pla molt generós amb la catifa d’herba que enamora, alguna vegada hi hem pogut veure alguna persona que hi practica Ioga. El lloc és fantàstic i com és evident si hom el coneix i disposa de temps per anar-hi, pot dur a terme qualsevol activitat que li sigui del seu grat, sense molestar ni ser molestat, sempre em refereixo als dies feiners eh!

Pel fet de ser divendres ho hem realitzat diguem-ne atípicament del que habitualment acostumem. El rellotge els divendres l’oblidem i altres vegades ja he comentat que les caminades són més disteses i les modifiquem per si m’ho permeteu gaudir-les encara més del que és normal.

L’itinerari avui ha estat el que podeu veure seguint l’enllaç que hi deixo: Cap Pintures rupestres-Tolega No he posat el Waypoint de la Font de La Tolega, però el trac us hi porta sense cap problema.

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

A més de les pintures la caminada ens permet de gaudir d’uns paratges espectaculars, del riu d’Or en alguns trams, el riu Llobregat, la font i el seu entorn, l’ermita de Sant Sebastià, per comentar alguns dels elements, sense obviar tot l'entorn natural que durant la caminada ens acompanya i gaudim plenament, segur que me’n descuido, si la feu ja ho constatareu. De fet, en algunes de les fotografies que avui s'han fet queda palès, encara que el dia no ha estat dels més adients pels núvols que bona part del mati també ens han acompanyat.

Com ja sabeu el meu objectiu és que siguin les caminades del vostre grat i us animeu a dur-les a terme algun dia si sou amants de la natura, us agrada l’hàbit de caminar i aportar quelcom per preservar la salut que també és l’objectiu a assolir amb la pràctica de les caminades saludables que des del Cap i l’Associació de veïns anem fent ja fa uns quants anys.

CAMINANT PER LA PISTA DEL GRAU

ARRIBANT AL BOSC ESPÈS

PEL CAMÍ DE LA MINA

AMB COMPTE ANEM FENT LA BAIXADA

TRAVESSANT EL RIU D'OR

ESPERANT QUE HI SIGUEM TOTS

EL PERE ISMAEL FENT EL CORRIOL QUE... 

...ENS PERMET ANAR FINS  A LES PINTURES

TAMBÉ GAUDIR D'UNES VISTES...

PRECIOSES DE PRIVILEGI

EL CORRIOL FANTÀSTIC

TOT L'ENTORN ÉS MOLT AMABLE

SENYAL D'ORIENTACIÓ

ADMIRANT LES PINTURES

LA BALME A ON ESTAN GRAVADES

UNA ALTRA PERSPECTIVA DEL LLOC

EL PLAFÓ INFORMATIU DELS GRAVATS

UN LLEGAT VALUOSÍSSIM DELS AVANTPASSATS

SEGUIM FENT VIA...

...PER ANAR A LA FONT TOLEGA

PRIMER PERÒ HEM DE FER LA PASSERA METÀL·LICA

ARA  AL REVÉS - EL RIU LLOBREGAT ABAIX AL FONS - BONICA VISTA

SENYAL INFORMATIVA

ARRIBADA A L'OBJECTIU

ACCÉS A LA FONT BEN CUIDAT

LA FONT DE LA TOLEGA - OBJECTIU ASSOLIT

UN LLOC ACOLLIDOR I TRANQUIL

ELS PINS PINYERS JA TENEN LES PINYES - PRECIOSA OI?

A LA VEGADA UN MIRADOR...

...EXCEL·LENT  TANT DEL RIU LLOBREGAT COM...

COM PANORÀMIC - EN AQUESTA VEIEM LA CASA DE LES GENERES

ÉS L'HORA DE RECUPERAR FORÇES- EL TICIÀ FA FEINA

UNA ALTRA VISTA - EL SOL NO DEIXA VEURE SANT LLORENÇ

UNA ALTRA VISTA DE L'ENTORN DEL PLA DE LA FONT

ES MIRI PER ON ES MIRI ÉS MOLT BONIC I REPETEIXO ACOLLIDOR

LES VISTES QUE S'HI PODEN GAUDIR FANTÀSTIQUES

EL COMPANY MARIO DISPOSAT A FER LA FOTOGRAFIA...

...PER RECORDAR LA SORTIDA I...

...L'ESTADA A LA FONT - AVUI HO HEM COMPARTIT VINT-I-DUES PERSONES

TAMBÉ HEM VISITAT L'ERMITA DE SANT SEBASTIÀ...

...TAMBÉ HI HEM FET FOTOGRAFIES...

...PER GUARDAR-NE RECORD

PER LA PISTA DEL RIU D'OR FEM EL RETORN

UN GLOP D'AIGUA I RECUPERACIÓ DEL GRUP - EL TÚNEL DE LA C/16

EL POBLE DE SANT FRUITÓS DES DE LA CARRETERA DE VIC - AMB AQUESTA AVUI FINALITZO EL REPORTATGE GRÀFIC

Amb motiu de la celebració dels cinc-cents aniversari del pas de Sant Ignasi de Loiola per la nostra ciutat, dies enrere ja hi vaig deixar el programa d’activitats que es duran a terme des del mes d’abril d’aquest any fins al mes de febrer de l’any vinent dos mil vint-i-dos que s’aniran complimentant. Espero que ús sigui del vostre interès hi deixo el programa anomenat “Travessa cap al 2022...un any de reflexió ciutadana. El company de caminades Josep Herms ens ho fa avinent, vosaltres mateixos decidireu.

Aquests dos enllaços aporten més informació i podeu inscriure’s en els temes o activitats que us semblin més adients als vostres interessos: Neteges perimetrals -Travessa cap al 2022

Ignàgora-Manresa 2022

EL PROGRAMA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada