EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 18 d’agost de 2018

Torre de Telègraf


Hola. Avui com cada divendres, si el temps ho permet, els Senderistes, hem sortit a fer una caminadeta per fer salut i gaudir com no de la natura. Com podreu observar anem variant sempre de llocs, i d’orientació. Del nord anem al sud, i del sud a l’oest, per completar-ho ja tan sols ens queda l’est, així ens sembla que se’ns fa més atractiu tant els entorns que veiem com la diversitat de coses que podem gaudir. De fet tot ens interessa, sigui la fauna, la flora, les construccions, tan si val, ens entretenim i xalem amb la més mínima cosa que se’ns posa per al davant, l’objectiu ja sabeu quin és i no em faré pesat en aquest sentit.
Així que aquest divendres (ahir), hem escollit anar fins a la Torre de Telègrafs de Sant Martí de Torroella. Aquesta caminada l’han comandat la Dolors Solà i la Neus Santamaria, dos membres del grup que com tots aportem el nostre granet de sorra.
La caminada l’hem fet tal com us explicaré, i en el trac ho podreu constatar per si és del vostre interès fer-la algun dia, tal  com l’hem dut a terme nosaltres avui.
Hem sortit de l’Av. Universitària i hem emprès el camí de Joncadella, abans d’arribar al Santuari, per la dreta hem seguit caminant, hem deixat el cementiri a l’esquerre i seguit ja veiem el pont (viaducte), que hi passa la via del tren dels Catalans, trobem la riera de Joncadella que la travessem i enfilem caminet amunt per anar a Sant Martí de Torroella, molt aviat serà una pista força ampla. Aquí anirem trobant senyals que ens van orientant  per anar a la Torre de Telègrafs, que és el nostre objectiu. Aquesta caminada no l’hem fet circular, és a dir, hem anat i tornat pel mateix lloc, tot i que amb una petita variant que no val la pena ni ressaltar-la. Moltes vegades ens imposem deures en diferents temes, ja que som una colla que ens agrada compartir qualsevol detall que pugui sorgir durant la caminada. El cas d’avui és el d’estudiar de fer-la circular, vulguis que no sempre són més distretes, és un ingredient més per gaudir de ple de la sortida per la varietat que pot aportar, aquesta podria ser fer la tornada per la llera del riu Cardener, però això serà un altre dia.
L’enllaç d’avui és el que hi veieu:Manresa- Torre de Telègrafs- S. Martí de Torroella
També hi poso un enllaç per si voleu més informació de la Torre, el temple i altres detalls del “Pobla de Sant Martí de Torroella”, té una història prou interessant.
Desitjo que ho gaudiu tant com nosaltres ho hem fet aquest divendres dia disset d’agost. 

SANTUARI DE JONCADELLA

CEMENTIRI DE JONCADELLA

VIADUCTE DE JONCADELLA

LA DOLORS SOLÀ DAVANT DEL VIADUCTE


UN TEMPLE MOLT MACO ENCARA QUE DE ROMÀNIC POC LI QUEDA


TOTS ADMIRANT ALGUNA COSA HI HA

SEMBLA QUE S'HI HA D'ANAR

AH CARA!, JA HI SOM!

QUIN BÉ DE DÉU O DELS HOMES

UN REGAL PODER GAUDIR D'AQUESTES CONSTRUCCIONS

AIXÒ ÉS LA TORRE DE TELÈGRAFS - LA NOSTRA HISTÒRIA

LA MERCÈ I EL JOAN  A LES ENTRANYES DE LA TORRE

EN AQUEST PARC INFANTIL HEM FET L'ESMORZAR -  TAMBÉ HI HA FONT

HEM DE CONTINUAR LA CAMINADA - EL RETORN

UNA PRIVILEGIADA VISTA DE MONTSERRAT

NO ÉS QUEDA ENRERE  EL NOSTRE COLLBAIX

PUNT DE SORTIDA I ARRIBADA

TOT EL GRUP MENYS EL QUE FA LA FOTOGRAFIA
PERÒ AMB LES DUES HI SORTIM TOTS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada