EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 8 d’agost de 2018

A FUSSIMANYA I LA........

Dimecres dia vuit, una nova caminada hem dut a terme pe complir amb el programa que mensualment anem confeccionant per cobrir durant el mes les caminades per nosaltres almenys saludables.
Avui la quantitat de disset persones, hem anat a visitar i esmorzar a la Font de la Mare de Déu de la Llet. A l’altre costat del camí hi ha una capelleta molt petitona amb la imatge de la Verge, està ubicat en el camí de Fussimanya a Serrahïma, la  font és molt maca pel seu entorn fresc i ombrívol, ple de vegetació, ja ho veureu en les fotografies.
Com és de suposar tot i que, aquest ha estat l’objectiu principal durant l’itinerari, hi ha diferents punts d’interès i que en podem gaudir, sigui visitant, sigui per les vistes que ens ofereix, sigui per l’interès arquitectònic, pel seu valor històric, en fi.... Mai per molt que s’intenti es pot descriure tot, però valgui la bona voluntat de donar ni que sigui una breu pinzellada perquè us en feu una idea de la caminada, i el que es pot gaudir durant aquesta.
La primera construcció que trobem, és un Forn de Guix, que està força ben conservat. Anem fent la pujada al nostre aire, ja que és una miqueta exigent però la pista és ampla i per tant no hi ha dificultat de cap tipus. Quan arribem al pla seguim una pista a la dreta nostra que ens fa anar a un camp, el caminet és empedrat, al cap d’uns 15 minuts aproximadament trobem un corriolet a la dreta que ens mena al Cingle de Roques Albes, des d’aquí gaudim d’unes vistes fantàstiques de la població d’Artés, Cabrianes, Manresa, Montserrat, la urbanització de Vista Pirineu, el Montcau, la Mola, per tant podeu triar i remenar. Satisfeta la curiositat seguim caminant, ara ja anem baixant, trobem un trencant a la dreta de nou que l’agafem i ens porta directament a una cruïlla, que és la pista que puja d’Artés i per la nostra esquerre anem a l’Ermita de Fussimanya. Avui hem estat de sort, pel fet que hi havia el propietari de la casa i ens ha fet el favor d’obrir l’Ermita perquè la poguéssim veure i gaudir. Fet la visita, continuem caminant per l’esquerre i al cap de deu minuts arribem a la capella de la Mare de Déu de la Llet, ja ho he comentat abans, davant mateix a l’altre costat hi ha la font amb les taules que ens esperen per esmorzar. Un cop fet el mos, reprenem la caminada pista recta sempre, ara torna a pujar una mica, però sense importància, i molt planer, arribem a la casa de Serrahïma que la passarem de llarg. Entre vinyes fent camí veurem l’Ermita de Sant Martí de Serrahïma, una ermita que té el seu interès històric cultural. Ara ja encarem la baixada sempre recta via a Sallent, però veiem un trencant a l’esquerre que està senyalitzat i ens portarà si volem a veure el Castell de Sallent i l’Ermita de Sant Sebastià. Una vegada l’hem visitat el que en queda del Castell (runes), en canvi l’Ermita no, que està reconstruïda, seguim pista avall per arribar a un punt d’explotació de la mina de potassa, que passant quasi pel mig, entre la cinta transportadora i l’edifici de la mina, sortim a enllaçar amb la pista asfaltada que va de Cabrianes a Sallent o viceversa, per l’esquerre anirem seguint el canal del riu Llobregat fins al punt que hi hem deixat els cotxes.
Així és com l’hem fet avui, i la podeu seguir si és del vostre grat pel trac anant a l’enllaç següent: Cabrianes - Fussimanya
l'enllaç per la planta o flor del dia:  Symphoricarpos albus
M’agradaria que les fotografies us facin delir i venir ganes de fer-la algun dia. Nosaltres el Grup de Caminadors del Cap i l’AV de la Sagrada Família, ens ho passem d’allò molt, però molt bé. Ah! I sense oblidar que a sobre col·laborem a fer, o mantenir la salut. Si hi voleu participar, ja ho sabeu, tothom i és convidat i ben rebut.

També insisteixo que si el bloc és del vostre grat, us en feu seguidors, us ho agraeixo de veritat, com també el temps que em dispenseu. Dono les gràcies a totes les persones que hi participen, i fan que sigui una realitat les caminades, elles saben que som un equip i entre tots s’aconsegueixen els bons resultats dels quals gaudim ara mateix.
CAN CARRERA

EL FORN DE GUIX DE CAN GARRELL

FOTO DE RECORD DEL GRUP

PEDRA ESMOLADORA

PLA DE LES ROQUES ALBES

MOMENTS AL PLA DE LES ROQUES ALBES


IMPRESSIONANT LA PANORÀMICA


UNA CAMINADA I UN RECORD MOLT AGRADABLE

VISTA DE LA CASA DE FUSSIMANYA AMB L'ERMITA

EL J. ADMETLLA I L'ANTOLÍ ESPERANT QUE ENS OBRIN L'ERMITA

EL MATRIMONI CANTON, EL J.CLEMENTE I LA CARME PICANYOL

EL J. GRAU, EL  P. FELIU, EL  LLUÍS JODAR, EL P. TORRAS, PARLANT AMB EL PROPIETARI DE LA CASA FUSSIMANYA QUE ENS OBRIRÀ L'ERMITA

JA SOM DINTRE L'ERMITA DE FUSSIMANYA

BONIQUES PINTURES DEL SOSTRE

EL JOSEP ROJAS, EL J. ÀLVAREZ I EL J. CLEMENTE VISTOS DES DE DALT EL COR

LA VERGE DE FUSSIMANYA - LA PATRONA

CAPELLA DE LA MARE DE DÉU DE LA LLET

AQUÍ LA PODEU VEURE AMB DETALL

LA FONT DE LA MARE DE DÉU DE LA LLET

LES TAULES I EL SEU ENTORN

EL LLUÍS JODAR I JO MATEIX - JA HEM ESMORZAT

CASA SERRAHIMA, ESTIC PARLANT AMB EL PROPIETARI

ERMITA DE SANT MARTÍ DE SERRAHÏMA

SENYAL INFORMATIVA

DIFERENTS VISTES DE L'ERMITA

L'ASSUMPCIÓ GIRALT, EL LLUÍS JODAR I ALTRES

LA PLANTA O FLOR DEL DIA - AVUI  SYMPHORICARPOS ALBUS  O PERLER AMB CATALÀ

INFORMACIÓ DEL CASTELL

RUNES DEL CASTELL DE SANT SEBASTIÀ

EL PERE FELIU, EL JOSEP GRAU, JO MATEIX, EL JOAN CLEMENTE I EL JOSEP M. ROJAS A L'ERMITA

VISTA GENERAL DE L'ERMITA DE SANT SEBASTIÀ

VISTA DEL RIU LLOBREGAT  DES DE L'ERMITA

BOCA PER A ON SURT LA POTASSA DE LA MINA

MONUMENT  DE LA MINA

CABRIANES PUNT D'INICI I FINAL DE LA CAMINADA
BONES VACANCES. SALUT I CAMINADES!  
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada