EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

divendres, 20 de maig de 2022

L'aiguamoll de la Bòbila de Santpedor

 

Una vegada més tretze persones del grup de caminadors del Cap i l'Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa, que habitualment compartim caminades saludables, ens hem atansat als Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor, tot i que aquest any l'aigua no és el que abunda, no deixa de ser un lloc, agradable, ans tot el contrari. Per la seva proximitat a la ciutat de Manresa, que de vegades ho hem dut a terme des del centre de la ciutat. Avui l'hem iniciat al Parc de l'Agulla com podeu constatar. Si seguiu la traça observareu que la tornada l'hem fet per la carena de la urbanització de Pineda de Bages, que fa que sigui una caminada molt amable pels corriols i, per tant, l'ombra que ens acompanya en dies de calor com els que últimament estem sofrint, ajuden al fet que podem continuar gaudint de la natura amb l'aixopluc com he dit de l'ombra del bosc entre altres elements naturals. És molt planera i apta per a tota persona que desitgi mantenir un contacte amb la natura, passar una matinal distesa, agraïda i molt amable.

Si creieu que és del vostre interès podeu seguir l’enllaç que hi deixo de la gravació de la caminada amb Wikiloc, no tinc costum de posar gaires Waypoints, però si sou usuaris de l’aplicació no dubto, que us ajudi si la caminada no l’heu dut a terme mai, l’enllaç és: Agulla- Aiguamolls Santpedor-5-2022

PERFIL DE LA CAMINADA

De fet, resumint breument la caminada, la veritat és que la calor no ha estat massa intensa per dues raons, la primera és que hem sortit a una hora bona com ha estat a dos quarts de vuit, i, corria un xic d’aire molt agradable fins a arribar als Aiguamolls. A més de la visita hem fet un petit descans i llevat de la pista que mena a l’Ermita de Sant Francesc fins a la urbanització que en aquest tram sí, que ens ha acompanyat el sol, però al fet d’entrar ja a la carena i, transitar pels corriols, la temperatura ambient ha tornat a ser molt agradable, amb el tram del ramal de la séquia de la zona del Poal, hem continuat gaudint de la natura, i la bona temperatura fins a convergir amb la pista dels Casals, que mena al Gimnàstic Park. Ara en aquest tram fins a arribar al Parc de l’Agulla, el sol ens ha tornat a acompanyar, però pel fet de ser una hora raonable, més o menys, al voltant de les onze del matí, hem decidit de fer un refrigeri al berenador del Parc. Durant el petit descans l’hem fet petar una estona que també ens agrada, hem recollit els cotxes, i a les dotze del migdia encara no, ja estàvem a casa, alguna persona segurament sota la dutxa amb la satisfacció d’haver xalat d’una preciosa matinal amb contacte amb la natura i haver carregat piles per encarar el cap de setmana que se’ns presenta que us desitjo que ho passeu fantàsticament bé.

Aquestes són algunes fotografies que s’han fet durant l’itinerari:FENT ELS ESTIRAMENTS ABANS D'INICIAR LA CAMINADA

PASSANT PEL TÚNEL DE L'EIX C/25

LA SEMPRE AGRADABLE COMPANYIA DE LA SÉQUIA

ELS ÀNECS I LES CRIES

EL SOL  JA HA SORTIT FA ESTONA

EL MAS DE SANT ISCLE I ELS GLOBOS VOLANT

GUARDANT LA CASA I OBSERVANT EL TRANSIT

UNA ALTRA PERSPECTIVA DE LA SÉQUIA

L' ANNA I LA MARIA FENT VIA - PINEDA QUEDA ENRERE

UN DELS GLOBUS JA HA ATERRAT

ARRIBADA  A  L'AIGUAMOLL

DIRIGINT-NOS AL MIRADO DE LES AUS

UNA VISTA DE L'AIGUAMOLL

L'AIGUAMOLL VIST DES DEL MIRADOR I SANTPEDOR AL FONS

DESCANS I EL MOS LA ISABEL EN PRIMER TERME

UNA VISTA GENERAL DEL LLOC  PER RECUPERAR FORCES

LA MONTSE RIBALTA I LA MARIA MARTÍ CONVERSANT

LA TERESA L'ASSUMPCIÓ I LA MERCÈ TAMBÉ 

LA FOTO DE RECORD DELS TRETZE PARTICIPANTS

ELS CASALS FENT EL CAMÍ DE RETORN

ARIBADA A LA URBANITZACIÓ DE PINEDA DE BAGES

AL PEU DE LA CARENA  DE LA URBANITZACIÓ

AL CIM DE LA CARENA FEM UN GLOP D'AIGUA

FENT VIA PELS CORRIOLS  I  FRUINT DE L'OMBRA 

A PUNT DE DEIXAR ENRERE LA URBANITZACIÓ

UNA PARADA OBLIGATORIA PER PROBLEMES AL CALÇAT

ELS COMPANYS I COMPANYES M'ESPEREN

EL RAMAL DE LA SÉQUIA DEL REGADIU DEL POAL

PRECIOSA VISTA DE MONTSERRAT AL FONS DES DE LA PISTA DELS CASALS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada