EL TEMPS

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dissabte, 5 de juny de 2021

Font dels Burjons - Informació del CECB

 

Benvinguts al bloc. Primer de tot informar-vos que pel diumenge dia tretze el Centre Excursionista de la Comarca del Bages, ha programat una nova sortida per conèixer l’entorn que en aquesta ocasió com podreu veure en el programa que hi deixo, serà anant a visitar la Font Calda i la Necròpolis de Pertegàs, si és del vostre grat i us interessa ja ho sabeu.

Aquest divendres una part del grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família, concretament hem estat deu persones les que ho hem compartit, ens hem atansat fins a la Font del Burjons. Antigament era prou coneguda pels nostres avantpassats que hi havia molta afluència de persones que hi anaven a omplir garrafes d’aigua per les propietats que aquesta aportava en benefici personal dels que la consumien, tan curatives com per l’aportació de ferro i altres elements naturals. Actualment he de reconèixer que seria tota una proesa poder omplir garrafes de la preuada aigua, ja que amb el temps com tantes altres fonts van perdent la fluïdesa o el cabal d’aigua i fa llàstima de veure per la seva precarietat, també de l’entorn, que no podem obviar que les persones cada dia són menys les que ho visiten i amb el pas del temps algunes fins i tot corren el risc de desaparèixer pel  també desconeixement de les noves generacions.

Aquest enllaç el poso per si desitgeu saber més sobre la Font dels Burjons:Font dels Burjons- Mapes patrimoni cultural

De totes maneres en aquest cas concret, pel fet que la font està ubicada a tocar de la llera del riu Llobregat, i una Balma de les que en queden poques de ben conservada amb les dimensions de la que estic parlant, fan del lloc que segueixi sent atractiu i per tant convida a fer-hi una visita caminant, que a més de gaudir del lloc, i fer quelcom per preservar-lo, també preservem la nostra salut. Aquesta és una de les caminades que es pot dur a terme de moltes maneres diferents, depèn del lloc a on iniciem la caminada, de per a on desitgem tornar al punt de partida, ec.

Nosaltres avui l’hem fet com podreu constatar amb la traça que hi deixo com faig habitualment:Manresa-Font dels Burjons llarga

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

Hem sortit del Cap del Barri, per anar a fer el camí de la Mina, i baixar a la llera del riu Llobregat, que per la pista que mena a Sant Benet, hem fet fins al Pont de Les Generes per travessar el riu i anar a la font. Un volt hi hem la visita i alguna fotografia hem refet el pont i pel corriol que mena al Pla dels Rovellons, que hi ha a tocar la urbanització de Les Brucardes, hem anat un moment a veure la font de La Tolega, passant per davant de l’Ermita de Sant Sebastià, hem anat a travessar el riu d’Or per anar al Bosc dels Enamorats, sense parar seguim fent via per anar a la Serra del Carrera i al polígon industrial del Grau i el Guix. Continuant pels plans del Guix hem sortit al carrer dels Tovots, i per Ca l’Ermitanet hem baixat al barri de La Font dels Capellans i finalitzar la caminada davant del Cap, que en el nostre cas també és el punt d’inici de les caminades saludables.

És fàcil entendre doncs que la caminada amb tants elements que no els he esmentat pas tots, és molt atractiva proporcionant el paler de gaudir d’una matinal molt agraïda i completa. Com no pot ser d’altra manera, si sou amants de la natura i disposeu de temps jo la recomano fer, no és massa exigent pel desnivell de l’itinerari i amb conseqüència diria que és apta per a tota persona que la desitgi  realitzar, la traça la classifico de difícil per principiants si ho volen fer sense tenir l’hàbit de caminar.

Per acabar permeteu-me fer un suggeriment: Ara que el bon temps ja el tenim aquí, si sortiu a caminar porteu bon calçat, i sobretot aigua per la hidratació que és molt important.

PEL CAMÍ DE CAN TRUNCALLA SORTIM DE LA CIUTAT
FENT EL CAMÍ DEL MAS  DEL GRAU...
...PER ANAR A CONVERGIR AMB LA PISTA DE SANT FRUITÓS
UNA VISTA DES DEL CAMÍ DE LA MINA
NO FA MOLT TEMPS AQUEST CAMÍ ERA UN CORRIOL
CONVERGIM AMB LA PISTA AMPLA QUE VE DE LA CARENA
SOM A LA RESCLOSA DE LA CENTRAL...
...ELÈCTRICA  A LA LLERA DEL RIU LLOBREGAT
EN EL CAMÍ PODEM VEURE AQUESTA BARRACA DE PEDRA SECA
I AQUESTA EDIFICACIÓ MODERNA DE LES AIGUES DE L'AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS - ARA ENRUNADA COM PODEU VEURE
EL RIU LLOBREGAT VIST DES DEL PONT DE LES GENERES PER UN COSTAT
ARA VIST PER L'ALTRA
ENTRADA AL CORRIOL QUE MENA A LA FONT
ÉS PRECIÓS PER GAUDIR-LO
AGRADABLE TAMBÉ PEL SEU ENTORN
UNA BALMA PRECIOSA I DE MOMENT FORÇA BEN CONSERVADA
UN LLOC MOLT SINGULAR PER ADMIRAR
LA FONT DELS BURJONS PLETÒRICA D'HEURES
FER ALGUN COMENTARI - GAUDIR-LA...
...I ALGUNA FOTOGRAFIA PEL RECORD
EL RACONET NO ES GAIRE GRAN PER PODER FER UN DESCANS
RECUPERADES LES FORCES SEGUIM PEL CORRIOL QUE MENA A LES BRUCARDES...
...I FENT LA PUJADA ENS OFEREIX AQUESTA VISTA DEL RIU LLOBREGAT
SOM AL CIM I FENT EL CAMÍ DE RONDA DE LA URBANITZACIÓ QUE ÉS UN MIRADOR FANTÀSTIC GAUDIM D'UNES PANORÀMIQUES COM AQUESTES:
-EL RIU LLOBREGAT VIST  DES DEL CAMÍ DE RONDA - TAMBÉ PODEU VEURE EL PONT DE LES GENERES
-AQUESTA IMATGE TAMBÉ ÉS DE PRIVILEGI - S'HI POT VEURE EL MAS DE LES GENERES AL FONS ENTRE ELS CAMPS
UNA PETITA PAUSA PER RECUPERAR EL GRUP
UN GLOP D'AIGUA QUE FA CALORETA I ENS DISPOSEM A...
...TRAVESSAR EL RIU D'OR PER LES PILONES
SOM ALS PLANS DEL BARRI DEL GUIX - MANRESA A LA VISTA!

Amb aquesta bonica imatge de verdor i palmeres com un petit oasi pel bestiar que corre pel pati al carrer dels Tovots a tocar de Ca l’Ermitanet, finalitzo els comentaris de la caminada saludable del primer divendres del mes de juny.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada