EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dijous, 17 de juny de 2021

A la Tina del Polvorí

 

Tercer dimecres de juny, hem gaudit i compartit vint-i-cinc persones del grup de caminadors del Cap i l’Associació de veïns del barri de la Sagrada Família de Manresa, una caminada saludable més de les que habitualment anem fent. Avui ha estat anant a visitar la Tina del Polvorí, una tina molt ben conservada com podreu constatar amb les fotografies que s’ha fet per l’ocasió. Aquesta tina com algunes altres que hi ha per l’entorn que ens hem mogut, fa uns més o menys sis anys que les van restaurar amb una de les actuacions que la diputació va fer, d’aquí rau el seu bon conservament.

Aquesta tina pel seu nom podeu deduir que queda molt a prop de les restes del Polvorí, que fa més de tres-cents anys hi havia per la comarca del Bages. Deixo un parell d’enllaços per si són del vostre interès i en voleu saber més sobre el tema, jo els trobo molt enriquidors:Centre d'estudis del Bages --- Les fàbriques de pólvora a Manresa i al Bages

Si els heu llegit, ja estareu al corrent i si no, que ho deixeu per més tard, quan ho feu entendreu el perquè de la caminada és molt interessant de dur-la a terme si hom disposa del temps per poder-ho fer realitat- Val a dir que tant la Tina com les restes del Polvorí, estan ubicats poc després de deixar la Casa de les Set Tines que de vegades també ens hi apropem, alternem entre un lloc i l’altre per variar, i donar a conèixer tot l’entorn tan preciós que per aquesta zona del Llobregat, sense quedar lluny de la ciutat ho podem visitar força sovint amb les caminades saludables. També hi podem sumar a més del riu Llobregat, el lloc conegut amb el nom dels Tres Salts, i que dintre l’itinerari que acostumem a fer, un altre element que ens acompanya és el canal de la Mina, que ve de la central elèctrica fins a l’altra central de Viladordis, passant per la Casa de Les Hortes, la Font del Soroll, direcció a la Gola del Bigaire seguint fins a quasi al Pont de Vilomara. Tot el que he esmentat i em descuido elements naturals com les cingleres que durant el curs del canal també estan presents, fent del paratge  un no parar de gaudir de la natura amb tot el que ens aporta.

Per avui ho deixo aquí, perquè de tampoc no em vull fer pesat, com ja he dit de coses me’n queden moltes, però si em seguiu ja sabeu que segons la caminada, em dedico més a ressenyar uns elements o altres, encara que tots siguin importants, però pel fet d’anar-nos movent pel perímetre de l’anella verda, amb les trenta-set caminades programades normals d’una durada de tres hores i poc més, sumem les quasi vint que són més llargues amb un temps d’entre les tres i quatre hores, amb un resultant de repetició dels itineraris cada cinc mesos, l’activitat que practiquem es prou distreta i variada.

Amb tot, però el que considero prioritari és el fet de l’aportació que en rebem pel que fa a la salut, i al benestar físic i mental, compartit amb la tranquil·litat de la natura, l’aire sa que ens permet de respirar i recuperar noves energies, entendreu fàcilment que es converteix en addicció, i hom no pot passar dos dies seguits sense sortir a gaudir de la natura, perquè es troba a faltar i molt.

Avui ho hem dut a terme com podeu veure en la traça que he gravat, i si no veieu interessant ho podeu fer fil per randa com nosaltres que no dubto que serà del vostre grat: Del Cap a la Tina del Polvorí-2021

 

EL GRÀFIC DE LA CAMINADA

Durant la caminada s’han fet aquestes fotografies i més, però en faig una escull de les que poden ser més interessants i a la vegada serveixen per poder imaginar el desenvolupament de la caminada, amb el seu ordre cronològic.


INICI DE LA CAMINADA PER CAN TRUNCALLA

FENT VIA A VILADORDIS

A LA PISTA DE SANT BENET HI HA EL MIRADOR DE LA CASA DE LES TINES

EL RIU LLOBREGAT VIST PEL GUAL COSTAT ESQUERD 

EL RIU LLOBREGAT PEL COSTAT DRET

EL LLOBREGAT VIST DES DEL MIRADOR

EL MARIO ENS FA LA FOTOGRAFIA FENT VIA  ALS TRES SALTS

UNA PISTA AMPLA QUE MENA AL PONT DE VILOMARA

JA SOM DAVANT DE LA TINA DEL POLVORÍ

EL COMPANY PERE FELIU I ELJOSEP GRAU FENT EL MOS

UNA ALTRA PERSPECTIVA DE L'ENTORN

LA TINA DEL POLVORÍ  PRECIOSA I BEN CONSERVADA

GAUDINT DE LA JOIA DEL LLEGAT DELS NOSTRES AVANTPASSATS

LA COMPANYA MONTSE RIBALTA  UN RECORD INOBIDABLE

EL COPRRIOL BAIXANT DE LA TINA

ALTRES LA FAN PETAR O COM JA HE DIT... 

...A MÉS DE FER EL MOS  DESCANSAR UN XIC

ARA TOCA GAUDIR DEL RIU I DE L'ENRUNAT POLVORÍ...

...TAMBÉ DEL RIU  ADMIRANT ELS TRES SALTS... 

...O ELS ULLS DEL LLOBREGAT

SIS COMPANYS HAN VOLGUT GUARDAR EL RECORD

EL COMPANY PERE BASCOMPTE I JO COMENTANT ALGUNA COSA

EL JOSEP ÀLVAREZ JA PREPARA PER FER LA FOTOGRAFIA...

... DE RECORD DELS PARTICIPANTS

AQUESTA TAMBÉ HI SURT EL JOSEP ÉS A DIR LES 25 PERSONES QUE HEM COMPARTIT LA CAMINADA

EMPRENENT DE NOU LA CAMINADA

TRANSITANT PER LA PISTA DE SANT BENET AMB EL CANAL DE LA MINA

FENT LA PUJADA  PER ANAR A CONVERGIR AL BOSC ESPÈS

ESPECTACULAR VISTA DE MONTSERRAT DES DE LA CARENA

REAGRUPAMENT I FER UN GLOP D'AIGUA  QUE LA CALOR ES DEIXA SENTIR

EL COMPANY JOSEP GRAU EN PRIMER TERME

PER LA SERRA DEL CARRERA...

...I ELS PLANS DEL BARRI DEL GUIX...

...ARRIBEM PER LA PUJADA ROJA...

...AL BARRI DE LA FONT DELS CAPELLANS I FINALITZAR LA CAMINADA A DAVANT DEL CAP DEL BARRI DE LA SAGRADA FAMÍLIA.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada