EL TEMPS

El tiempo - Tutiempo.net

La vida és un repte: segueix els teus somnis, ells saben el camí.

dimecres, 15 de maig de 2019

Mirador del Cardener -2-


Bona tarda. Avui dijous comparteixo la caminada que ahir dimecres el grup de caminadors del Cap i l’Associació de Veïns del barri de la Sagrada Família, vàrem dur a terme.
Un total de vint-i-nou persones la vàrem compartir, no ha estat una caminada molt participada, però tenint en compte que també es va celebrar la cloenda de les caminades que organitza la diputació, amb la col·laboració de l’ajuntament, va ajudar al fet que, caminadors habituals del nostre grup, no poguessin estar entre nosaltres.
Amb tot, els que ens vàrem ajuntar, complint el programa de maig ens vàrem atansar al Mirador del Cardener. Una caminada més de les saludables que ens ajuden a mantenir-nos en forma, i col·laborar d’aquesta manera a preservar la nostra salut. Pel Passeig del riu, via a Sant Pau, per la llera del riu Cardener, vàrem pujar al Mal Balç, per continuar pel corriol molt preciós que ens mena al Mirador que he citat. Un cop fet el descans i recuperat les forces, seguim pujant en direcció a Viladordis, que hi trobem un punt molt interessant també, anomenat Mirador del Llobregat, val a dir que val la pena fer-hi una parada i gaudir com en l’anterior de les panoràmiques, que ens ofereixen, amb un entorn fantàstic. Una caminada que es complementaria del perímetre de l’Anella Verda, que generalment és per a on ens movem, tenint en compte del temps que disposem, que generalment és sobre un màxim de tres hores, en les caminades habituals. Per tant és fàcil deduir que la tornada ha estat entrar per la part de Vladordis, i pel barri de la Font dels Capellans arribar al punt de sortida que ja sabeu que és el Cap. Ho podeu corroborar amb l’enllaç del Wikiloc que hi deixo: Mirador del Cardener
Avui durant la caminada, la planta escollida ha estat la Ginesta, que segurament ja deveu conèixer, però mai és de més ampliar coneixements de la natura, sempre molt interessant.
Enllaç a seguir per ampliar coneixements: Ginesta
Amb les fotografies imagino que us fareu una idea dels paratges que hem gaudit i de la caminada tan agraïda que és poder-la viure una vegada més, que nosaltres acostumem a fer un parell o tres de vegades durant l’any.
A la tarda el Cap, per mediació de la infermera Olga Vers, es va celebrar el taller-xerrada que per aquesta ocasió el tema a desenvolupar va ser una posada al dia pels “primers auxilis”, les coses més quotidianes que el dia a dia ens podem trobar, en les diferents activitats i llocs en què puguin succeir.
Gràcies a totes les persones que hi vàreu assistir, i gràcies també a l’Olga amb el seu saber i bon fer, al Cap, per oferir-nos unes orientacions molt valuoses, que val més que no, però en cas de trobar-nos en algun incident, estiguem preparats per poder-lo afrontar i superar amb èxit. Aprofitant l’avinentesa és va donar un repàs a les farmacioles que cada nivell de caminadors acostumem a portar durant l’activitat.
SALUT I CAMINADES!!
SORTIDA DE MANRESA PEL PASSEIG DEL RIU

FENT CAMÍ VIA A SANT PAU PER LA LLERA DEL RIU CARDENER

UNA RESCLOSA PRECIOSA

CAMINANT PER LA  LLERA

AMB LES PLUGES  TOT ESTA MOLT UFANÓS

EL BAGANT DEL TORRENT DE LA FONT DELS LLOPS

COMENÇANT LA PUJADA VIA AL MAL BALÇ

DES DE LA CARENA, MONTSERRAT, I LA DEPURADORA

UNA ALTRE PANORÀMICA PRECIOSA

EL RIU CARDENER VIST DES DEL MIRADOR 

UN LLOC MOLT ADIENT PER RECUPERAR LES FORCES

EL TONI GUILLEN - UN DELS FOTÒGRAFS

DIFERENTS MOMENTS DE L'ATURADA

S'APROFITA PER FER-LA PETAR

ARA TOCA LA FOTOGRAFIA PEL RECORD

LA PLANTA D'AVUI "LA GINESTA"

UNA FLOR FRÀGIL PERÒ MOLT BONICA

SEGUIM CAMINANT I PUJANT

ENS HEM TROBAT QUE NETEGEN EL BOSC

SALVANT ALGUNS ESCULLS

EL MARIO S'HO VIGILA BÉ

MONTSERRAT DES DEL MIRADOR DEL LLOBREGAT

UNES BONES IMATGES  EH!

EN GENERAL TOT ESTA PRECIÓS

AQUESTA VISTA NO TÉ PREU 

PERÒ BÉ! HEM DE SEGUIR LA CAMINADA

EL CARLES, EL JOAN CANYADELL I EL JOAN GENESCA,  EN PRIMER PLA

ARA  LI TOCA AL PEDRO ISMAEL, EL PRIMER PLA

FENT CAMÍ A VILADORDIS

PEL VORAL DE LA CARRETERA DEL PONT DE VILOMARA

VISTA DES DEL RAVAL DEL SOLEI

PEL RAMAL DE LA SÉQUIA ENTREM A MANRESA
ARA HI DEIXO LES IMATGES DEL TALLER
PRESENTACIÓ
LA PONENT OLGA VERS 
ELS ASSISTENTS 
UNA ALTRE VISTA  
L'OLGA INTERACTUANT AMB LES RESPONSABLES.... 
...DE LES CAMINADES MITJANES  LA TERESA I LA ROSA MARIA
ARA AMB LA MERCÈ SOLDEVILA DE LES CAMINADES LLARGUES 
ÉS EL TORN DE LES CAMINADES CURTES 
AMB LA RESPONSABLE D'AQUESTES MONTSE FABREGAT 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada